Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Astrid Fodor despre scumpirea salubrizării: ”S-a făcut o analiză aprofundată. Propunerile sunt bune, nu va fi afectată curățenia pe străzi”

Astrid Fodor despre scumpirea salubrizării: ”S-a făcut o analiză aprofundată. Propunerile sunt bune, nu va fi afectată curățenia pe străzi”

Consiliul Local Sibiu a aprobat joi un proiect care prevede modificarea tarifelor de salubrizare stradală și deszăpezire prestate de operatorul Soma SRL.

Soma SRL a solicitat modificarea tarifelor justificând că din 2019, de la data emiterii ofertei de preț, și până în prezent există numeroase scumpiri în piață. Spre exemplu, pentru deszăpezire sarea s-a scumpit de la 330 lei/tonă fără T.V.A. la 500 lei/tonă fără T.V.A.

Conform proiectului adoptat ”operatorul a justificat oportunitatea modificării tarifelor prin creşterea cu 62,78% a preţului la combustibil și lubrifianţi , creşterea cu 64,08% a salariilor personalului, creşterea cu 75,99% a preţurilor la materiile prime, materiale şi consumabile, creşterea cu 24, 15% a cheltuielilor cu depozitarea la D.E.D.M.I Cristian, creșterea cheltuielilor financiare de la 5% la 8,7%, a taxelor, licenţelor, asigurărilor, impozitelor cu 177,01 %, precum şi modificarea contribuţiei datorate la bugetul A.N.R.S.C. de către furnizorii/prestatorii de servicii de salubrizare de la 0,12% la 0,20%”.

În ședința de Consiliu Local de ieri a fost prezent și Marian Popa, șeful Serviciului Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului din cadrul Primăriei Sibiu. Acesta a luat cuvântul și a explicat consilierilor locali că solicitarea Soma SRL este legală și îndreptățită, cifrele prezentate fiind corecte și corelate cu situația din piață.

Creșterea tarifelor de salubrizare și deszăpezire pe ordinea de zi a Consiliului Local: Combustibilii s-au scumpit cu 62%, materiile prime cu 75%

La final și primarul Astrid Fodor a ținut să ia cuvântul, precizând că străzile Sibiului vor fi în continuare curate.

”De două luni de zile discutăm de această ajustare. Nu am fost de acord să promovez proiectul, până nu primesc și soluții, astfel încât să nu depășim valoarea pe care am avut-o prevăzută în acest an și nici în 2023. Am vrut ca nici curățenia să nu sufere, dar să se țină cont de realitatea actuală din Sibiu. În Sibiu, cartierele sunt la ora actuală aproape integral asfaltate, cred că 99 la sută din străzi sunt asfaltate și în aceste condiții cheltuielile ar trebui să scadă”, a declarat primarul Astrid Fodor.

O soluție practică prezentată de edilul Sibiului a fost ca mașinile de salubrizare să nu treacă de trei ori pe săptămână pe străzile din cartiere.

”S-a făcut o analiză aprofundată. Propunerile sunt bune, nu va fi afectată curățenia pe străzi, nici spălatul, nici stropitul. Vor fi făcute însă cu mult mai multă grijă și redus numărul de treceri pe străzi. Nu este nevoie ca prin cartiere să trecem de trei ori pe săptămână cu mașina. Cred că sunteți cu toții de acord că pentru un cartier asfaltat să treacă mașina de trei ori pe săptămână să măture este exagerat. Luând aceste măsuri am fost asigurată că nu vom depăși fondurile care s-au alocat și în 2022 și vor rămâne aceleași și în 2023”, a mai precizat primarul Sibiului.

FOTO De cealaltă parte a nervilor din trafic: Sibiul văzut din cabina mașinii de gunoi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Soma

Acum 2 luni

Iesiti in strada daca va pasa!
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 luni

Nu ai sa mai vezi asta curand.Si in '89 erau unii care stateau dupa perdea si asteptau sa vada finalul.Acum?Cine sa iasa ca nu pot lasa telefonul singur si e mai sigura revolutia din taste,anonim,la caldurica...

Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Echipa fodor vs "analiză aprofundată" :D
Raspunde

Cichicean

Acum 2 luni

Doamna primar poate trimiteti pe cineva de la primarie sa vedeti ce curata este Bulevardul Victoriei. Pe aceasta strada nu este vazut nici un angajat al salubritatii daca chiar vreti sa dati de ei au parcat tomberonul in parcare la Carrefour Market la cumparaturi sau in parc pe banca sa se odihneasca.

Raspunde

Muresan

Acum 2 luni

Zici ca dna Fodor e Mafalda! Stie de pe acum cum vor fi strazile... Ce gogomanii!

Raspunde

Adrian

Acum 2 luni

Care curatenie pe strazi ca toate strazile sunt pline de praf si carpite si sparte la fel ca si trotuarele....Fodor ii paralela cu realitatea din Sibiu....infrastructura in Sibiu este de toata jena .... o rusine la fel ca si primaria.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus