Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Cerere pentru rastel de biciclete la Școala Constantin Noica din Sibiu: „Copilul meu face 6 km dus – întors în fiecare zi”

Cerere pentru rastel de biciclete la Școala Constantin Noica din Sibiu: „Copilul meu face 6 km dus – întors în fiecare zi”

În Sibiu sunt elevi care ar dori să ajungă la școală cu bicicleta sau trotineta, însă se lovesc de o problemă care, de multe ori, îi face să renunțe la idee. Nu au unde să-și lase și să-și securizeze bicicletele sau trotinetele. Cu o astfel de situație se confruntă și o mămică ce are copilul elev la Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu. Directorul spune că are în vedere amplasarea de astfel de suporturi în curtea școlii, dar că nu va fi o situație cu rezolvare de pe azi pe mâine.

O mamă a unui elev de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu ridică o problemă cu care se confruntă. Pentru că locuiesc destul de departe de școală, le-ar fi mult mai ușor dacă ar ajunge copilul cu bicicleta sau trotineta. Femeia spune, însă că nu există niciun suport de care să poată fi legate în timpul orelor.  

„Eu am tot întrebat dacă la școală poate merge copilul cu bicicleta, dacă există un suport sau un loc special unde să o poată închidă cu un lacăt și mi s-a spus că nu, în incinta școlii nu se poate. Ideea este că noi locuim departe de școală și ne-ar fi mult mai ușor dacă ar putea copilul să meargă cu bicicleta sau trotineta. Efectiv nu există un spațiu unde să poată fi lăsate. Ne-am bucura foarte mult să existe așa ceva pentru că sunt mulți copilași care vin mai de departe. Am meu, cel puțin, are 3 kilometri de parcurs în fiecare zi. Trei dus, trei întors și nu întotdeauna îmi permit să merg cu mașina și este aglomerat. Este mai greu. Am văzut că sunt copilași care vin cu trotinetele, dar nu au unde să le depoziteze și fie le pun în clasă, fie lângă ziduri și le-au murdărit. Și nu e normal pentru că și doamnele care se ocupă de curățenie trebuie să curețe zilnic sau ocupă spațiu în clase”, spune femeia.

Mihai Ordean, directorul școlii  spune că această situație s-a tot discutat și că are în vedere montarea unor astfel de suporturi, dar nu o poate face de pe o zi pe alta.  

„Am tot avut aceste discuții și da, am în vedere să existe în curtea școlii astfel de suporturi, dar este vorba și de finanțare. Ne gândim să găsim o posibilitate pentru ele, dar nu se va putea chiar de pe azi pe mâine. Voi vorbi cu cea care este contabilă la noi și să vedem cum putem rezolva. În fața școlii există un astfel de suport, dar este mic. Mai există o posibilitate de a le lăsa. Tot în fața școlii este un grilaj de care pot fi prinse. Dar, repet, avem în vedere și amplasarea unor astfel de rastele în curtea școlii”, spune Mihai Ordean.

Acesta a precizat că, cel mai probabil, undeva la finalul anului școlar se va găsi cumva o posibilitate de a pune suporturi în care elevii să-și lase bicicletele sau trotinetele dacă aleg să vină cu ele la școală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

9 comentarii

Chirica

Acum 2 luni

Ma gandesc ca trebuie un proiect european pentru rastelul ala...

Raspunde

Clau

Acum 2 luni

auzi ca vorbeste cu contabila. tu te auzi? esti director. nu ai puterea sa faci un suport de biciclete? sa obtii fonduri? de ce mai esti director? lasa ca vine contabila si iti gaseste ia banii in cont sa poti face tu ceva.

Raspunde

@@@

Acum 2 luni

Bine ca face miscare pana la scoala! In rest cred ca freaca telefonul...

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Javert

Acum 2 luni

În Sibiu sunt și autobuze doamna mămică!

Raspunde

Ion

Acum 2 luni

Dacă s-a tot discutat problema, de ce nu s-a și rezolvat ? Tipic.

Raspunde

MP

Acum 2 luni

Ar fi de mare ajutor desființarea locurilor de parcare de pe trotuarul din fața liceului. Știu că este un subiect sensibil și locurile de parcare sunt întotdeauna de folos dar copiii nu au loc suficient pe trotuar la sosire/plecare și sunt adesea nevoiți să meargă pe carosabil.

Raspunde

Tatic

Acum 2 luni

Cum sa se desființeze locurile de parcare de pe trotuare? Unde sa își lase masinile G....ta și C ....ta?

Raspunde

Parcare

Acum 2 luni

O soluție ar fi amenajarea unui spațiu pentru biciclete în cadrul parcării supraetajate din spatele liceului. Ar beneficia atât elevii liceului cât și locatarii din zonă care nu au unde să depoziteze bicicletele.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 2 luni

Nu pare o problemā realā. Eu in locul copilului mi-as aduce bicla in clasā. Fārā sā intreb corpul profesoral. Atât. Restul, teme, ore.... Prea ne-am tâmpit sā fim formalisti unde nu e cazul

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus