Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

NATO nu recunoaște teritoriile anexate ilegal de Rusia: „Vor exista consecințe severe pentru Rusia, dacă folosește arme nucleare”

NATO nu recunoaște teritoriile anexate ilegal de Rusia:  „Vor exista consecințe severe pentru Rusia, dacă folosește arme nucleare”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, 30 septembrie că NATO nu recunoaște teritoriile anexate ilegal de Rusia, acțiune calificată drept „cea mai mare încercare de anexare a unui teritoriu european prin forță, după Al Doilea Război Mondial”. În același timp, Stoltenberg a spus că Rusia „trebuie să înțeleagă că un război nuclear nu poate fi purtat și nu are câștigători” și că „vor exista consecințe severe pentru Rusia”, dacă va folosi arme nucleare. În același timp, NATO se va asigura că „Putin nu va câștiga” războiul din Ucraina, scriu cei de la Digi24. 

„Această anexare e ilegală și ilegitimă. NATO nu va recunoaște aceste teritorii ca parte a Rusiei. Aceste teritorii sunt Ucraina. Donețk e Ucraina, Lugansk e Ucraina, Zaporojie e Ucraina, la fel si Crimeea”, a spus Stoltenberg.

În privința recentelor amenințări nucleare făcute de liderii ruși în ultima perioadă, Stoltenberg a spus că NATO monitorizează „îndeaproape” Federația Rusă și că „Rusia trebuie să înțeleagă că un război nuclear nu trebuie purtat, deoarece un astfel de conflict nu poate fi câștigat.

În opinia secretarului general al NATO, Ucraina are tot dreptul să lupte pentru recuperarea teritoriilor aflate sub ocupație rusă.

Citește întreg materialul pe Digi24.
Sursa foto: depositphotos.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

NATO recunoaste doar golaniile din Romania.

Raspunde

Ionel

Acum 2 luni

NATO recunoaste doar bombardarea Serbiei.... a Siriei, Libiei, etc. Cine este acest NATO ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus