Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Alternative pentru șoferii prinși în trafic pe Valea Oltului și A1 Sibiu-Pitești

Alternative pentru șoferii prinși în trafic pe Valea Oltului și A1 Sibiu-Pitești

De multe luni, din cauza lucrărilor începute în mai multe puncte pe DN7 / E 81 - Valea Oltului, dar și pe A1 Sibiu – Pitești, traficul rutier pentru trei județe este sufocat de ambuteiajele din Sibiu.

Încă din vară se lucrează pe Valea Oltului, în apropiere de Boița, pe tronsoane mici de drum, de maximum 300 de metri, semnalizate inclusiv cu semafoare, care determină veșnic cozi kilometrice de mașini atât pe DN7 / E81, cât și pe centura Sibiului și pe DN1 / E68, spre Sibiu, Vâlcea și Brașov, scrie adevărul.ro

Citește și Soluția drumarilor pentru a evita coloanele de mașini de la ieșirea de pe autostradă. Cât mai durează lucrările

„Din cauza lucrărilor executate pentru Autostrada A1 Sibiu - Boița, în zona kilometrului 237 al DN7 / E81, se formează coloane de autovehicule care la orele de vârf depășesc 4 kilometri. Dar finalizarea lucrărilor de pe Valea Oltului este vitală pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță pentru conexiunea DN7 cu prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești”, a explicat pentru Adevărul Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

„Pentru Valea Oltului, în zona în care se derulează lucrările, nu prea există alternativă. Nu sunt variante de ocolire, mai ales pentru mașinile de mare tonaj, pentru că 60 – 70% din traficul de pe Valea Oltului este de camioane. De aceea, a fost foarte greu de intervenit în zonă și foarte greu de deviat traficul. Pe Transfăgărășan există restricție de tonaj, la fel pe DN 73 Pitești – Brașov și Transalpina, iar pe DN1 și Valea Oltului restricția este la sfârșit de săptămână, când au voie să circule doar noaptea. Deci, nu am avut variante, având în vedere că drumurile județene au fost construite în așa fel încât să nu reziste traficului greu permanent”, precizează sursa citată.

Citește și A început construcția noilor sensuri giratorii de la intersecția DN 1 cu drumul spre Mohu și cel spre Cisnădie

Dacă în cazul Văii Oltului nu prea există rute ocolitoare, s-a găsit o alternativă pentru șoferii care circulă între Sibiu și Brașov.

Ruta ocolitoare pentru traficul dintre Sibiu și Brașov

Pentru un alt punct nevralgic apărut la intersecția A1, primul tronson, cu drumul spre Cisnădie, s-a constatat că se pot evita coloanele de mașini de la ieșirea de pe autostradă. Reprezentanții DRDP Brașov au propus ca șoferii să iasă de pe A1.

„Pentru ruta Sibiu - Brașov, pentru vehiculele cu MTMA (masă maximă de transport autorizată) mai mică de 3,5 tone, există posibilitatea ocolirii zonei în cauză utilizând ruta: ieșire de pe Autostrada A1, la kilometrul 242 – DJ 106 – Cornățel – DJ 104G – Nucet/Săcădate – DN 1 Avrig”, au precizat reprezentanții DRDP Brașov, și viceversa fiind valabilă.

Citește și Grindeanu despre coloanele uriașe pe Valea Oltului: Știu de lucrări și știu câte înjurături își ia ministrul

Lucrările pentru execuția Autostrăzii A1, tronsonul Sibiu - Boița, sunt derulate de SC PORR Construct SRL, iar cele pentru DN7 / E81 pe Valea Oltului, de Strabag.

Se preconizează că în cazul giratoriului spre Cisnădie, execuția va fi finalizată undeva pe la jumătatea lunii octombrie. Dar problemele în trafic din Sibiu, pe DN7 / E81 - E68 - DN1 - centura Sibiului, vor lua sfârșit abia la finele acestui an, când se estimează că va fi dat în folosință primul tronson de autostradă peste Carpați, cel de la Boița – Sibiu, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a DN7 pe Valea Oltului.

Dacă drumarii nu se vor încadra în termenul propus, restricțiile vor fi ridicate pe perioada iernii, urmând ca lucrările să fie reluate în primăvară. Vor urma mai apoi lucrările pentru o autostradă între Boița și Făgăraș.

Sursa foto: Captură video Ioan Adrian Gica

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 2 luni

Un articol foarte interesant despre ceva ce nu prea exista ( dupa cum se precizeaza chiar in articol).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus