Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Atenție la permise! MAI: 450 de mii de șoferi vor avea permisul expirat până în februarie

Atenție la permise! MAI: 450 de mii de șoferi vor avea permisul expirat până în februarie

450.000 de permise de conducere vor expira în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, anunță MAI pe pagina de Facebook.

”Acest lucru înseamnă că 450.000 de conducători auto trebuie să-și preschimbe permisul de conducere. Chiar dacă ne vom pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor face cozi. Rugămintea noastră este să verificați dacă sunteți în această situație și dacă da, să vă prezentați cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare”, se transmite pe pagina de Facebook a instituției.

Se precizează că astfel se evită ”să stați la eventualele cozi și să începeți să întrebați “Nu cunoști pe cineva la permise?” Nu o să cunoască nimeni o astfel de persoană. Sau dacă totuși o găsiți, o vulnerabilizați… și chiar nu ar fi bine!”, mai scrie pe pagină.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, poliția face apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro,

– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).

– prezentarea la sediu conform programării.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 913

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus