Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Închideţi ştirile negative, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Închideţi ştirile negative, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi

'Închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi' - este îndemnul neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea, care spune că muzica ne influenţează total, face parte din fiinţa noastră.

Declaraţia medicului vine în contextul Zilei internaţionale a muzicii, sărbătorită la data de 1 octombrie.

"Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi. Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă. De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat", a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru onorific al Academiei Române.

Ce fel de muzică să ascultăm? Renumitul medic neurochirurg vine cu o serie de recomandări.

"Rămâneţi pe muzică, muzică frumoasă, cea care vă place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional. De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti", ne spune medicul.

Profesorul Vlad Ciurea vorbeşte despre rolul major pe care muzica îl joacă în evoluţia unei persoane încă din perioada intrauterină, dar şi în timpul copilăriei.

"S-a dovedit că muzica este un element esenţial pentru copilaşul ăla care se află în burtica mamei şi aşteaptă să-l aducă barza în această frumoasă lume şi în această frumoasă ţară numită România. Această burtică în care este - copilaşul se plimbă, se dă peste cap, se joacă, are o anumită viaţă. Noi îi spunem viaţă intrauterină. Daţi-i să asculte muzică. Daţi-i pentru că îi dezvoltă centrii nervoşi încă din burtica mamei şi atunci când vine barza va fi un copil deştept şi frumos în această lume frumoasă care este România. La şcoală daţi muzică copiilor!", este sfatul neurochirurgului.

Potrivit acestuia, bolnavii se recuperează mult mai bine cu ajutorul muzicii.

"De aceea le pun şi căşti'', ne dezvăluie medicul. ''Am făcut şi anumite experimente, pe care le-am şi publicat, în care pacienţilor în comă le-am pus şi muzică, muzica ce le place lor. Am avut pacienţi preoţi aflaţi în stare de comă din cauza diferitelor afecţiuni. Le-am pus căştile, psalmi şi cântece bisericeşti. Îi înviorează. Se vede pe faţa lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire. Muzica face această ridicare a funcţiilor cerebrale", a afirmat acesta.

Sfatul său este să se renunţe la tot ce poate influenţa negativ sistemul nervos şi să se caute calea spre fericire prin intermediul muzicii.

"Închideţi breaking news-urile, închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi", ne recomandă renumitul medic.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Lkjlkj

Acum 1 an

Un articol toal inadecvat epocii in care traim. Mozart o fi el frumos dar este un exemplu prost in prezent. Timpurile noastre indeamna societatea spre reintoarcerea la animalic in defavoarea intelectului. Muzica ascultata de in prezent scotoceste in cotloanele cele mai animalice ale omului: toba bate tare, miorlaiala manelista , platitudinile versurilor nu stimuleaza intelectul ci sistemul de reproducere uman.
Raspunde

>>>

Acum 1 an

Vorbesti prostii! Cine te-a prelucrat in halul asta? Nu orice muzica descatuseaza instinctele...
Raspunde

@@@

Acum 1 an

Vai!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Si ce e rau la sistemul de reproducere uman?!
Raspunde

Minime

Acum 1 an

Long story short. Fi un strut. Baga-ti capul in pamant, si tot e ok. In afar ade dingo-ul care e la 5 m de tine si, probabil, te mananca:))
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Problema cea mai mare e cu felul in care e prezentata o stire. Daca e pus accentul pe a speria sau pur si simplu e scrisa prost, o sa te enerveze. Daca doar prezinta ce se intampla si prezinta bine scris, e mai ok. Dar uneori e bine sa nu te intereseze ce se intampla. Cateva saptamani de necitit stirile in timpul "valurilor" de anii trecuti faceau minuni pt dispozitie. PS: fii, nu fi.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Ascundeți realitatea si adevărul, si porniți muzica ca pe Titanic...Specific spagarilor cu dubla personalitate.
Raspunde

Liniste

Acum 1 an

Corect era: STOP poluarii fonice!!! Suntem o specie galagioasa. N-are timp de ultimrle cercetari si trenduri, o fi ocupat sa cheltuie min 5000 euro pe luna Omenirea stie de muuult ca tacerea e de aur, unii o si aplica (practici spirituale in diferite biserici de nevorbit) dar unii prefera Babilonia. De tabere de liniste a auzit domn prof? Sau merge la Viena doar la Opera ca da bine si la shopping
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus