Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
2°C

CSC Șelimbăr ar putea promova în Liga 1 doar din sezonul viitor. ”Ne gândim să facem demersurile pentru a ieși de sub această interdicție”

CSC Șelimbăr ar putea promova în Liga 1 doar din sezonul viitor. ”Ne gândim să facem demersurile pentru a ieși de sub această interdicție”

CSC Șelimbăr se află acum pe locul 4 în campionatul Ligii 2 de fotbal și teoretic ar putea promova dacă s-ar menține pe primele șase locuri la finalul sezonului regulat, pentru accederea în play-off.

Cu toate acestea, clubul se află sub interdicția de a juca în prima ligă de fotbal din cauza faptului că este club de drept public, aparținând direct de Primăria Șelimbăr. În aceeași situație sunt îna cest sezon alte patru echipe: CSA Steaua București, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat la începutul sezonului că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă.

Cu toate acestea, aceste echipe pot juca în Liga 2 și pot chiar să participe în play-off.

”La fel ca în sezonul precedent, nu există nicio prevedere legală care să interzică unui club de drept public participarea în play-off-ul Ligii 2 sau câștigarea competiției”, a precizat FRF.

Scopul clubului este de acela de a face o bune pledoarie pentru sport

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, spune că forma de organizare a clubului s-ar putea să fie schimbată de sezonul viitor.

”Da, acum nu putem promova, suntem club de drept public, însă sunt multe alte cluburi în țară care chiar dacă aparțin de primărie, au schimbat încadrarea juridică și pot juca în prima ligă de fotbal. Ne gândim să facem demersurile pentru a ieși de sub această interdicție. Vom discuta și noi posibilitatea de a face această schimbare de sezonul viitor, astfel încât CSC Șelimbăr să poată promova în Liga 1, dacă rezultatele îi vor permite”, explică primarul.

Grecu susține că în această etapă a vieții clubului regulamentele nu au perturbat activitatea echipei.

”Noi nu ne-am propus să promovăm în prima ligă după primul sezon de Liga 2. Scopul clubului este de acela de a face o bune pledoarie pentru sport, pentru activitate fizică, pentru performanță. Având o echipă în primele ligi, vom avea și copii mult mai interesați de sport. Avem un vârf în jurul căruia să putem construi o comunitate sănătoasă. Noi suntem totuși o comună, avem posibilități limitate, interesul nostru este să avem o comunitate unită, activă și știm foarte clar care sunt costurile care pot fi suportate pentru asta. Țin să mulțumesc baietiilor, staff-ului tehnic și nu în ultimul rând directorului general Cornel Stănilă pentru rezultatele deosebite din acest început bun de campionat”, a mai spus Marius Grecu.

Sezonul precedent, primul din Liga 2, a fost încheiat de Șelimbăr pe locul 14, cu 23 de puncte după 19 meciuri jucate.

În play-out, Șelimbăr a jucat 6 partide și a câștigat 4 meciuri, alte două terminându-le la egalitate. În total, CSC Șelimbăr a terminat campionatul cu 37 de puncte.

Sursa foto: Facebook / CSC 1599 Șelimbăr

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus