Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Locuitorii din Cartierul Arhitecților amenință Primăria Cisnădie cu procesul: ”Locuim pe o stradă administrată de primărie și avem mașinile făcute praf. Banii de la buget dispar”

Locuitorii din Cartierul Arhitecților amenință Primăria Cisnădie cu procesul: ”Locuim pe o stradă administrată de primărie și avem mașinile făcute praf. Banii de la buget dispar”

Locuitorii de pe strada Nicolae Porumbescu din Cartierul Arhitecților, orașul Cisnădie, amenință primăria că o vor da în judecată, după ce nici anul aceasta strada pe care locuiesc nu a fost reabilitată.

”Există o hotărâre de consiliu local din 24 februarie când s-au bugetat 405 mii de lei pentru asfaltarea străzii. Suntem în octombrie și nu s-a asfaltat nimic, iar banii au fost relocați pe alte proiecte. Primarul Huja minte atunci când spune că străzile administrate de primărie sunt bune, iar cele care au rămas ale constructorilor sunt proaste, iar noi suntem cel mai bun exemplu. Locuim pe o stradă administrată de primărie și avem mașinile făcute praf. Banii de la buget dispar”, spune cisnădianul.

El susține că locuitorii de aici au fost amenințați de oamenii din administrația locală să nu mai repare strada, pentru că altfel vor fi dați în judecată pentru intervenție pe o proprietate a statului.

”Nu e normal. Noi am băgat de 3, 4 ori piatră pe stradă. Totul pe banii noștri. Altfel nu se putea circula. Ne-au și transmis amenințări că ne amendează dacă mai facem lucrări pe stradă”, spune cetățeanul.

Spune că intenționează să dea în judecată primăria, oamenii de pe stradă urmând să ceară banii băgați pentru reparația mașinilor.

”Am vorbit cu un avocat, urmează să strângem semnături, să vedem câți suntem dispuși să mergem mai departe. Vom cere hârtii de la service-uri pentru a cere banii băgați în reparația mașinilor Primăriei Cisnădie”, mai spune acesta.

Primarul: ”Oameni buni, informați-vă și vedeți că nu Huja e de vină”

Primarul Gheorghe Huja transmitea săptămâna trecută că îi așteaptă pe locuitorii din cartierul Arhitecților să se asocieze pentru a se putea gestiona străzile din zonă.

”Am 18 drumuri preluate acolo. Drumuri unde sunt măturate, curățate, au trotuar, sunt deszăpezite, luminate. Sunt alte 33 de drumuri care nu sunt preluate, nu-s ale mele. Acolo nu pot interveni. Niciun primar nu va face asta. Nu există bază legală să se facă asta. E un domeniu privat, nu sunt ale primăriei, nu pot construi, nu pot curăța, nu pot face nimic. Să facă asociație, să vină să vedem cum putem colabora, lucru pe care nu-l fac. De asta sunt 33 de drumuri care sunt ale nimănui. Să se îndrepte spre constructor, nu spre Huja.

Dacă predau drumurile pentru utilități, dacă vin cu drumuri asfaltate și trotuare, le preiau. Dar nici așa nu se poate, unii să vândă și eu să construiesc”, spune primarul.

El îi invită pe oameni să citească autorizațiile de construcție ale blocurilor în care locuiesc, pentru că în acte se prevede să existe drumuri asfaltate. ”Să se uite în autorizația de construcție și să vadă ce scrie. Acum nici denumire de stradă nu mai dau până nu vin cu strada făcută și cu puncte de colectare a gunoiului. Nu mai stau de vorbă cu ei. Numai așa putem pune lucrurile la punct. Ei cred că Huja nu vrea. Oameni buni, informați-vă și vedeți că nu Huja e de vină cu ce intervine acolo. Ca și cum aș intra cu utilajul în curtea cuiva și să mă apuc pe banii mei să fac curat acolo. Asta îmi cer cei de acolo, iar asta nu se poate”, mai spune Huja.

Citește și: Huja nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat din cauza consilierilor USR: ”Oameni neisprăviți care-mi dau proiectele peste cap”

Citește și: Reacția USR la atacul primarului Huja: ”Supărarea vine din lipsa unei majorități calificate pentru vânzarea de terenuri ale Primăriei”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6952

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Zbir

Acum 1 an

In realitate drumul arata si mai rau. Pozele nu reflecta realitatea, mai ales in prezent. Mergeti sa vedeti la fata locului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kokos

Acum 1 an

Acuma , nu ca vreau sa-i iau apararea lui huja ca nu merita ,dar in hotarare scrie "amenajare cu balast si piatra sparta" , iar din imagini strada e la nivel de piatra sparta si balast...
Raspunde

Cata

Acum 1 an

E doar o poza din proiect, o parte din proiectul de asfaltare, daca esti curios poti sa gasesti pe site-ul primariei detaliile tehnice, unde e scris clar asfaltare, dupa ce pun piatra sparta si balast. Iar daca vrei sa iti dau si mai multe detalii, piatra aia din poze e pusa de locatari chiar daca au primit amenintari ca o sa fie amendati pentru ca intervin pe drumul public care apartine de Cisnadie. Dar daca vrei sa-l votezi in continuare pe huja, e ok ca ti-ai gasit un motiv bun. Mersi.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

@cata Ha , ha , buna asta cu votatul lui huja! Nici macar nu stau in Cisnadie ca sa il votez , eu doar am comentat ce scrie in hotararea publicata de TS : " amenajare cu balast si piatra sparta " . Daca mai este o hotarare unde scrie "asfaltare" , nu am de unde sa stiu , eu comentez ce vad in articolul din TS.
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 1 an

Oare primarii astia, sa zicem Huja si Fodor, n-ar trebui sa treaca un test medical anual, ceva psihologic macar, zic si eu... Mi se pare ca Huja nu prea mai gandeste limpede.
Raspunde

Cata

Acum 1 an

In sfarsit ati facut un articol adevarat si cat se poate de obiectiv despre acest interlop care a ajuns primar si face ce vrea cu orasul asta de parca e sufrageria lui. Multumim turnul sfatului.
Raspunde

Arhitectul turmentat

Acum 1 an

Aceasta strada primarul Hujica a spus ca o asfalteaza inca din 2016 parca. De atunci au trecut 6 ani, in fiecare an apare pe lista de investitii dar nu se realizeaza.
Raspunde

Amintiri

Acum 1 an

Cautare Google: turnul sfatului primarul cisnadiei despre cartierul arhitectilor! In 25 aprilie 2017 este un articol pe TS intitulat Primarul Cisnădiei, despre Cartierul Arhitecților: „lucrurile sunt complicate și se vor mai complica“ . Unde se spune: "Luăm exemplul celor nouă străzi preluate deja. Din acestea, șase sunt în regulă și trei, nu. Străzile Duiliu Marcu, Nicolae Porumbescu și Grigore Ionescu nu sunt făcute. Am acceptat să investesc în aceste străzi un covor de asfalt, fără trotuare și altceva. Lucrurile se înrăutățesc deoarece în două luni eu voi trage covorul asfaltic și o să vină toată lumea. " Deci strada Nicolae Porumbescu trebuia sa fie asfaltata din iunie 2017! Inca de atunci se spunea ca nu se investeste in trotuare, iar acum vedem ca se matura/curata trotuarele. Daca se va castiga ceva in judecata, primaria va plati tot din bani publici, plus ca e un proces de lunga durata, daca e sa luam ce s-a intamplat si pe Duiliu Marcu cu acele blocuri intre case (apropo! alt articol pe TS: Cartierul Arhitecților. Apar blocurile între case. “Am început să realizăm marea păcăleală“ din 07 Mai 2018) Mai bine sa se verifice de ce nu s-a asfaltat strada in 2017, unde sunt banii si cum figureaza strada in acte la momentul actual!
Raspunde

EU

Acum 1 an

Blocurile de pe str.Duiliu Marcu sunt oglinda incompetentei arhitectei sefe ,a inactiunii Consiliului Local Cisnadie care conform Art 25 alin 1 din Legea 350/2001" coordonează și răspunde de întreaga activitate de urbanism desfășurată pe teritoriul unității administrativ-teritoriale și asigură respectarea prevederilor cuprinse în documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism aprobate" si a unor interese de familie si de grup.Blocurile au fost edificate cu nerespectarea prevederilor art 2 din RLU- zona L2, aferent PUG aprobat prin HCL 238/2015, a PUZ aprobat prin HCL 12/2006-cu valabilitate prelungita prin PUG/2015.Ignorand prevederile legale,Certificatele de urbanism si Autorizatiile de construire nu au fost publicate pe site-ul Primariei Cisnadie, astfel ca locuitorii au aflat de edificarea acestora odata cu organizarea de santier.Pentru ambele blocuri certificatele de urbanism si autorizatiile de construire au fost emise pentru locuinte P+2+M, nu pentru locuinte colective si parcari cu peste 30 de locuri de parcare, care se incadreaza in destinatia L3.Tertipuri ale arhitectei sefe! Autorizatiile de construire sunt semnate de viceprimar si nu de catre primar.
Raspunde

Cata

Acum 1 an

Sunt de acord ca o sa plateasca tot din banii publici dar asa poate se sesizeaza DNA sau cineva ca acest mascarici face doar ce vrea el si cum vrea el fara sa tina cont de absolut nimic. Da, e adevarat ca o sa dureze mult procesul, dar ce sa facem in tara asta? Sa stam si asteptam cu mainile in san? Sau sa-i pupam undeva? Nu, trebuie sa le demonstram ca ei sunt platiti de noi si trebuie sa actioneze inspre binele nostru, nu al lor.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Era asfalt când au cumpărat și îl furara muica??
Raspunde

Dorel

Acum 1 an

Aaahahhhhahahahahaaa
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Astia stău 10 pe o strada de vile lux si aupretentia sa aiba autostrada la poarta .dar aia care stau 20 pe o scara de bloc si ies in noroi ce sa mai zica .cand si.au cumparat case pe camp nu s,au gandit ? Oricum la cum arata strazile din loc cisnadie ce sa ne mai miram de ,,strazile ,, dintre fostele parcele de papusoi .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus