Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

4 cetăţeni străini din Nepal, Sri Lanka și India, depistați de polițiști în situații ilegale, la Sibiu

4 cetăţeni străini din Nepal, Sri Lanka și India, depistați de polițiști în situații ilegale, la Sibiu

Patru cetățeni străini din Nepal, Sri Lanka și India au fost depistați de polițiștii de la Imigrări în situații ilegale, la Sibiu: doi dintre aceștia cu ordin de depistare activă, iar ceilați doi desfășurau activități lucrative la o societate comercială, cu contracte individuale de muncă, dar fără drept de ședere valabil, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Timp de trei zile, polițiștii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Sibiu, au continuat acțiunile privind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini. Patru cetățeni străini au fost sancționați contravențional.

În perioada 1-3 octombrie, polițiștii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Sibiu, au desfășurat mai multe acțiuni și controale, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a  cetățenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acţiunilor întreprinse au fost depistaţi 4 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, toți bărbați, din Nepal, Sri Lanka și India, doi dintre aceștia cu ordin de depistare activă, iar ceilați doi desfășurau activități lucrative la o societate comercială, cu contracte individuale de muncă, dar fără drept de ședere valabil.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pentru străinii cu ordin de depistare activă, două decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar în cazul celorlalți doi cetățeni străini urmează a li se analiza situația juridică în funcție de documentația ce urmează a fi prezentată pentru clarificări de către reprezentantul societății comerciale.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, pentru neregulile constatate, cetățenii străini au fost  sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 2.800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precizează sursa citată.

La ieșirea din țară pe numele străinilor cărora le-au fost emise decizii de returnare, va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Bobo

Acum 1 an

Nu sunt ilegali in tara, au venit cu viza dar incompetentii de la imigrari ii tin cu lunile pana le vine randul la ghiseu dupa care ii dau ilegali......o mizerie. Vai de capul lor, vin sa munceasca aici si astia isi bat joc de ei.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Dacā erau ucrainieni nici dracu' nu se lega de ei, cā nu e corect politic, te râde lumea! Într-o lume bubuind de ipocrizii democratice, egalitāti inexistente si frectii principiale vrem sā arātām vigilenta " organului" îndrituit. Eh, am dres-o bine din condei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus