Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Cioabă acuză ULBS de discriminare: ”Locurile pentru romi sunt aranjate”. Universitatea a deschis o anchetă

Cioabă acuză ULBS de discriminare: ”Locurile pentru romi sunt aranjate”. Universitatea a deschis o anchetă

Dorin Cioabă, autoproclamat rege al romilor, acuză Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu de discriminare.

Dorin Cioabă spune că avea semnale că deși există locuri speciale pentru cetățenii de etnie romă în facultăți, ele nu sunt respectate. Pentru a demonstra această premisă, Dorin Cioabă s-a înscris personal la Facultatea de Drept, unde, spune el, a fost discriminat.

”Locurile de la facultăți pentru romi sunt aranjate de profesori și candidații romi, deși au locuri asigurate și fără plată, le este îngrădit accesul la aceste locuri. Am testat acest fenomen și am mers să mă înscriu pe un loc pentru romi la Facultatea ”Simion Bărnuțiu” pentru lucrarea de doctorat. Însă profesoara Călina Jugastru, care este cunoscută deja în rândul romilor ca una care urăște romii, a luat decizii discriminatorii. L-a ținut încă doi ani pe fiul meu în facultate și l-a jignit și umilit. Acum a procedat la fel și la examenul de doctorat. M-a tratat cu dispreț și ură și m-a picat la examen cu 25 de zecimi pentru a oferi locul unui majoritar. Rușine pentru învățământul sibian. Dacă cu mine și familia mea au procedat așa, cum procedează profesorii cu ceilalți?”, se întreabă liderul romilor.

”Am înaintat un memoriu rectorului, apoi în funcție de răspuns voi adresa o plângere ministrului învățământului și Consililui împotriva discriminării”, concluzionează Dorin Cioabă.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Universității ”Lucian Blaga” au confirmat faptul că există o sesizare pentru discriminare depusă, pe care o vor trata cu seriozitate.

„Înainte de orice altceva, suntem datori să precizăm că, potrivit Codului său de etică și deontologie, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu susține principiul egalității de șanse și al nediscriminării și combate cu fermitate discriminarea în toate formele ei, indiferent dacă aceasta se bazează pe rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, dizabilitate, boală ș.a.m.d.. În ceea ce privește cazul concret pe care ni l-ați semnalat, ULBS confirmă că a înregistrat o adresă din partea domnului. Dorin Cioabă, pe care o va trata cu toată seriozitatea”, au transmis reprezentanții ULBS.

Admitere 2022: cu ce medii s-a intrat la cele mai bune facultăți din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

22 comentarii

Stanciu

Acum 1 an

Nu stiu daca s-a purtat urat cu dl. Cioaba, daca l-a jignit sau daca l-a picat pe nedrept. Daca da sa se remedieze problema. Dar nu pot intelege cum un minoritar Rrom vine si acuza ca este discriminat pt ca nu a intrat pe un loc "rezervat" pt Rromi. Si numai existenta acelor locuri inseamna discriminare fata de un elev fara privilegiul culorii, care invata bine, dar nu este admis pt ca "trebuie sa avem si minoritati". Astea sunt doctrinele Woke din Vest care daca le acceptam ne strica pe toti. Si in loc sa conteze daca inveti bine sau nu vom avea discutii din astea ca "aia e rasista pt ca l-a picat pe X". Regresam ca societate. Si, la ULBS, sunt tot mai multi profesori tineri, progresisti, care sunt de acord cu politicile astea (probabil si azi stau suparatei in Piata Huet la ziua 3454 de "Va vedem din Sibiu")
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

la voi la rossia, cum se procedează?
Raspunde

@@@

Acum 1 an

Profesorii astia tineri, intre 35 si 45 de ani, si-au insusit politicile occidentale pt. ca si ei au de castigat din asta! Ce mai conteaza ca intra un minoritar pt. ca asa trebuie si un absolvent cu bacul de 8,75 plateste taxa de studii daca vrea la facultate?
Raspunde

Chirica

Acum 1 an

Mai rege mai, ca sa faci doctoratul trebuie sa si stii cate ceva, locul nu e garantat pe criterii etnice. Si daca incepi doctoratul nu e garantat ca il si termini.
Raspunde

Walter

Acum 1 an

Cum puteti sustine un asemenea titlu gol de continut? Ati cerut si un punct de vedere al ULBS? Despre ce e vb mai exact? Un cetatran care e minoritar din mai multe considerente intradevar spune ca a fost discriminat, cum a fost el discriminat?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

dacă, pe lângă postatul la comandă, ai citi și articolul, ai avea răspuns
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Cu cativa cocoșei din salba primești diploma fără cerere de înscriere.
Raspunde

CA

Acum 1 an

Nu el, Cioaba, e cel care a semnat adeverinta pentru fata nu stiu cui mare boss din ISU cum ca ea e de etnie roma, desi ambii ei parinti erau 100% romani????? Ca sa intre la Bruk?? Si tatal fetei a zis cu mandrie ca va folosi aceeasi adeverinta si pt intratul la facultate pe locurile de romi!!! Acolo nu a fost discriminare impotriva unui rom????? Hai, sictir!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Nu, zau?Dar unde este discriminarea la fiu? Eu trag concluzia ca printisorul a cam ramas repetent si astfel a mai stat doi ani in plus.Bineinteles, in loc sa recunoastem ca ne este lene sa invatam in loc sa ne plimbam lanturile de haur pe holurile facultatii mai bine ne punem cenusa in cap si spunem ca suntem discriminati! Faptul ca iti este rezervat un loc la facultate asta nu inseamna ca trebuie sa o si termini fara nici un efort asa cum ai intrat. In plus se cam bat afirmatiile cap in cap. Cum adica profesorii si candidatii romi aranjeaza locurile? Atunci unde este discriminarea daca sunt candidati romi pe locurile respective? Inseamna doar ca unii dintre supusi sunt mai bine pregatiti decat preamaritul rege care pentru a trece un examen ar trebui sa puna si mana sa invete, nu atunci cand nu-i convine ceva sa foloseasca scuza ca-i discriminat, ca deja este fumata. Noi toti traim intr-o lume in care suntem discriminati pe diferite motive asa ca domnule Cioaba: Ghinion! Asa-i in viata!
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

E discriminare fata de albi! Cum sa faci locuri speciale pt țigani???? Sa presupunem ca sint...3 locuri...vin 2 care au fost la scoala si 5 care nu stiu scrie numele( cam asta cred ca e și procentul) . Pai ce facem admitem un al 3 lea fiind analfabet doar pt ca e tigan???? Sa învețe și prin examen daca stiu sa ocupe și locurile albilor...nu e o problema dar pe merit nu pe discriminari!!! Oricum dacă Europa nu se trezește se duce pe...p...cu politicul corect...etc pt ca sint înțelese și aplicate total aiurea și iată provoacă adevărate discriminari! Oricum dacă e sa fim sinceri aveau timp sa se integreze de la fatidica greșeli a lui Cuza. Le a expirat timpul asa ca încă rezolvare a problemei e una ...Sincer.Fiction!!! Cine știe...cunoaste!
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

regele lui iliescu !
Raspunde

Babylon

Acum 1 an

Bun venit in lumea globalista !
Raspunde

Doctor Cioabă / Alzara 1918

Acum 1 an

Pace cine a dat “ adeverința de rom “ pentru fata unui șef / comisar al unei unități de forță din Sibiu ( valah neaoș ) pentru a ocupa un loc la Colegiul Național Samuel von Brukenthal ? Vezi arhiva TS !
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 an

Cu alte cuvinte .... au facut o țîgănie....
Raspunde

Admiral Kolceac

Acum 1 an

Asta e frate cu Cosmin Guse? Asa pare..In rest,doar fakeuri vin di la Ghermanstat: pseudo'presedintzi,Pseudo-regi,pseudo'imparati....doar ciobanii sunt autentici adica necivilizati..
Raspunde

Admiral Kolceac

Acum 1 an

Daca ai culoarea potrivita ,ai totul pe tava. Malaezia are grija de " fii pamantului" ,de bastinasii tarii..sunt privilegiati,strainii( chinezi,vietnamezi..) nu..in kk asta bastinasii suntem batjocuriti minoritariii alogeni privilegiati..Destul.
Raspunde

Wranghel

Acum 1 an

Din pacate soarta lui a fost trista. Vremurile au fost impotriva lui.
Raspunde

Rahan

Acum 1 an

Se va termina cat de curand si cu porcaria numita " political corectness"..Insha'allah!!
Raspunde

@Rahan

Acum 1 an

Sa dea Domnu!
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

In tara asta daca esti om normal, nu esti bronzat si n-ai dizabilitati, n-ai niciun drept, numai obligatii!
Raspunde

Mino Taur

Acum 1 an

Suna mai degraba a conflict personal, toti cetatenii romani beneficiaza de acces la invatamant neîngradit, treaba asta cu minoritatile in invatamânt e o prostie care naste dispute, tot respectul pentru voință, omul vrea mai mult să îsi confirme inteligența si este inteligent. Dar e de competența unei comisii a universitatii notarea si analiza lucrarii, se poate face contestatie. Etnia rroma si-a făcut singură imaginea prin reprezentantii ei, nici tiganii nu mai sunt ce au fost, satra, carutele cu coviltir, stilul de viata nomad, hotii de cai, incet au devenit europeni si tiganii sau rromanizat, păcat erau niste obiceiuri frumoase, rău e cu rău dar mai rău e fără rău.
Raspunde

Admiral Kolceac

Acum 1 an

Va felicit cä nu ne bagati imediat pumnul in gura,cum fac altii..oricum,daca nu ne.am spune aici oful undeva tot ni.l vom spune.da,traim intr.o societate esuata si nerdicata..Hellwig minte Idem Fikus BMWticus.. care ne promite o RO educata dar chiar el are masiv nevoie de educatie si cursuri de limba romana..Penibilus
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus