Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Fost şef al Poliţiei Rutiere din Capitală care dirija minerii în 1990, reţinut de DNA

Fost şef al Poliţiei Rutiere din Capitală care dirija minerii în 1990, reţinut de DNA

Ion Şoricică, fost şef la Poliţiei Rutiere din Capitală, în prezent avocat, a fost reţinut DNA pentru complicitate la trafic de influenţă şi va fi dus miercuri la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, scrie Agerpres.

Ion Şoricică a fost şeful Poliţiei Rutiere din Capitală în anii '90, el apărând în imaginile transmise de presă la acea vreme în timp ce dirija minerii veniţi în Capitală în timpul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990.

În acelaşi dosar a fost reţinut Ion Joe Stoica, comisar-şef de poliţie, fost şef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 8 ianuarie 2022 - prezent, Ion Joe Stoica, beneficiind de ajutorul lui Ion Şoricică, ar fi pretins şi a primit suma de 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală.

În schimbul banilor, ofiţerul de poliţie ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor colegi de serviciu şi ar fi promis că îi va determina pe aceştia să dispună faţă de persoana cercetată o soluţie de clasare.

Mai mult, Ion Joe Stoica i-ar fi pus la dispoziţie persoanei respective "o reţetă" ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Ion Joe Stoica şi Ion Şoricică vor fi prezentaţi miercuri Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 lună

O fi tot din mafia a lui Soric. https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/soric-fostul-sef-al-politiei-neamt-care-i-proteja-2030789.html
Raspunde

Meea

Acum 1 lună

Daca acum 32 de ani era sef, acum are cel putin 70 de ani, de nu mai mult... Ce pedeapsa mai poate primi?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus