Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

S-a stabilit traseul Turului Ciclist 2023. Competiția se încheie în centrul istoric

S-a stabilit traseul Turului Ciclist 2023. Competiția se încheie în centrul istoric

Turul Ciclist al Sibiului 2023 va avea loc între 6 și 9 iulie. Față de anii trecuți, contratimpul individual din centrul istoric nu va deschide ci va închide competiția.

28 de echipe, dintre care 6 de world tour și 3 pro-continentale au participat la ediția precedentă a Turului Ciclist al Sibiului. Toate cele trei echipe continentale din România plus echipa națională au fost prezente anul acesta alături de nume consacrate în ciclismul mondial precum BORA - hansgrohe, Israel - Premier Tech, Astana Qazaqstan Team, Jumbo – Visma, Lotto Soudal sau Cofidis.

În cele 12 ediții organizate până acum, la Sibiu au concurat cicliști care au făcut istorie în ciclismul mondial, precum Egan Bernal - câștigător al Turului Franței în 2019 și al Turului Italiei în 2021, sau Primož Roglič - câștigător al Turului Spaniei pentru trei ani consecutiv: 2019, 2020 și 2021.  

Citește și: Premieră: Turul Sibiului aduce în România 6 echipe de World Tour

Traseul Turului Ciclist al Sibiului 2023

Organizatorii evenimentului au finalizat traseul pentru ediția de anul viitor, reușind un mix între etape dedicate sprinterilor cu etape dedicate cățărătorilor. Iar cea mai mare noutate pentru anul viitor este mutarea contratimpului individual din centrul orașului, cu care competiția debuta în mod tradițional, în ultima zi a turului.

Echipele vor fi prezentate oficial în seara zilei de 5 iulie. Prima etapă, în 6 iulie, îi va purta pe rutieri pe 200 de kilometri printr-una dintre cele mai frumoase zone ale Podișului Transilvaniei. Caravana pornește din Sibiu, prin Agnita, Sighișoara, Biertan, Nocrich și revine la Sibiu, în Piața Mare.

Citește și: Giovanni Aleotti își consolidează poziția de lider în Turul Sibiului

Bâlea Lac, Păltiniș și apoi în Piața Mare

A doua etapă, în 7 iulie, va și și cea mai scurtă etapă de șosea, care va porni de la Cisnădie, prin Tălmaciu, Avrig și Cârța până la Bâlea Lac, în total 150 de kilometri de traseu. Penultima zi a competiției programează și cea mai grea etapă a Turului Ciclist al Sibiului de până acum, 200 de kilometri de rulat prin Brezoi, Voineasa, Obârșia Lotrului, Jina, Săliște, Gura Râului, Păltiniș, o etapă care va stoarce de puteri până și cei mai bun cățărători. Această etapă va stabili, cel mai probabil, și câștigătorul turului, înaintea semi-etapelor din ultima zi a competiției.

Duminica, în 9 iulie, cicliștii vor avea două semi-etape, una de 100 de kilometri pe traseul Sibiu, Orlat, Poiana Sibiului, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului și apoi în Sibiu iar semi-etapa care va închide a 13-a ediție va fi contratimpul individual în centrul istoric, pe Bălcescu, Cetății, Coposu, Gheorghe Lazăr, Piața Mică, Centumvirilor, Mitropoliei cu finish în Piața Mare. Un traseu extrem de tehnic, de aproximativ 3 kilometri, în care asfaltul alternează cu piatra cubică.

Citește și: Olandezul Tim van Dijke a câştigat prologul Turului ciclist al Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus