Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Studenții de la AFT au cărat stâlpi de nouă kilograme pentru refacerea traseelor din Munții Făgăraș. „Operațiunea nu a fost deloc una ușoară”

Studenții de la AFT au cărat stâlpi de nouă kilograme pentru refacerea traseelor din Munții Făgăraș. „Operațiunea nu a fost deloc una ușoară”

Studenții de la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu au ajutat, din nou, weekend-ul trecut, la refacerea traseelor de drumeție din Munții Făgăraș.

„Continuăm refacerea traseelor de drumeție din Munții Făgăraș, unde peisajul a îmbrăcat o nouă haină. Weekend-ul trecut ne-am bucurat, din nou, să îi avem alături de noi pe studenții Academiei Forțelor Terestre 'Nicolae Bălcescu' din Sibiu. Aceștia ne-au ajutat să transportăm stâlpii metalici și materialele necesare fixării lor în pământ”, au transmis cei de la Anii Drumeției într-o postare pe pagina de Facebook.

Pe lângă greutatea stâlpilor, studenții au făcut față și vremii care nu a fost prietenoasă. „Operațiunea nu a fost deloc una ușoară, date fiind greutatea stâlpilor (aprox. 9 kg / bucata) și condițiile meteo care au îngreunat fixarea acestora în pământ”, au mai scris cei de la Anii Drumeției.

Traseele pe care s-a intervenit zilele trecute au fost:

- Bâlea Cascadă - Izvorul Dracului - Muchia Buteanu - Vf. Netedu - Căldarea Văiuga- Lacul Bâlea - Şaua Paltinu (bandă albastră);

- Bâlea Cascadă - Muchia Bâlii - Valea Doamnei - Şaua Bâlii - Bâlea Lac (cruce roșie).

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Citește și: Studenții Academiei Forțelor Terestre vor ajuta la refacerea a 400 de km de trasee montane

Studenții Academiei Forțelor Terestre au marcat două trasee de drumeție. „O experiență de neuitat”

Foto: Dani Mărginean

Sursă foto: Facebook/Anii Drumeției

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

Felicitari! Meseria care si-au ales-o presupune si efort fizic sustinut...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus