Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Elevii de la Școala Gimnazială ,,Ion Albescu” din Boița învață să protejeze natura și să iubească tradițiile în cadrul unui proiect de suflet

Elevii de la Școala Gimnazială ,,Ion Albescu” din Boița învață să protejeze natura și să iubească tradițiile în cadrul unui proiect de suflet

La Scoala Gimnazială „Ion Albescu” din localitatea Boița se derulează proiectul intitulat „Protejăm natura! Promovăm cultura!” în parteneriat cu Primăria Comunei Boița si Asociația Generală a Marginenilor, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Educațională 2022.

Obiectivul general ale proiectului se referă la creșterea nivelului de adecvare a învățării in cadrul scolii la cerințele și nevoile din viața reală și pregătirea elevilor pentru integrarea lor in viața publică-socială, economică, politică, comunitară și culturală precum si incurajarea desfășurării activităților in aer liber, cu accent pe mișcare, natură, pe drumetie, ecoturism, promovarea drumetiei, oferind alternative sănătoase si sigure de petrecere a timpului  in natură, activități de conectare cu mediul inconjurător, cu comunitățile locale, valorificarea patrimoniului local, cultural si natural.

Trei activități pentru atingerea obiectivului general 

Prima activitate s-a desfăsurat în satul Sibiel în perioada 30 august - 1 septembrie. Pentru a descoperi bogătia tradițiilor stramosești, elevii participanți au vizitat Muzeul de icoane pe sticlă „Preot Zosim Oancea” și biserica din satul Sibiel. De asemenea, au participat la o seară culturală alături de Rodica Popa Comaniciu.

Scoala Boita proiect

„Ne-am bucurat de frumusețea locurilor, de aerul proaspăt și de oportunitatea de a petrece timp în natură realizând diferite activități de cunoaștere a florei din zonă și alte jocuri”, spun participanții la proiect.

În perioada 13-25 octombrie 2022. în parteneriat cu Primăria Comunei Boița se va desfășura a doua etapă de activități.

Această a  doua etapă  intitulată „Prietenii naturii” are ca scop protejarea și promovarea satului turistic Lotrioara care aparține Comunei Boița.

Elevii au realizat în cadrul unui workshop câteva panouri cu mesaje și îndemnuri de protejare a naturii care au fost  amplasate în zona Lotrioara pentru a sensibiliza și responsabiliza turiștii să ocrotească natura pentru a se bucura pe deplin de frumusețea acesteia.

Scoala Boita proiect

Panourile au fost  amplasate în satul Lotrioara cu sprijinul Primăriei Comunei Boița în data de 15 octombrie 2022. Cu această ocazie elevii participanți au realizat fotografii în care au surprins frumusețea și farmecul naturii, fotografii cu care se va organiza o expoziție și se va realiza un pliant pentru promovarea satului Lotrioara.

Printre obiectivele specifice proiectului a fost și creșterea numărului de persoane capabile să acorde primul ajutor în diferite situații. Așadar, cu sprijinul echipei de pompieri voluntari din Comuna Boița elevii au avut parte de o demonstratie privind modul de acțiune în cazul producerii unui incendiu în pădure.

Scoala Boita proiect

„În perioada imediat următoare vom realiza un pliant și vom amenaja în incinta școlii o expoziție de fotografii pentru promovarea satului Lotrioara, un colț de natură minunat de care trebuie să ne bucurăm cât mai mult. Expoziția va putea fi vizionată începând cu data de 25 octombrie 2022”, mai spun cei implicați în proiect. 

Ultima activitate va fi festivalul de tradiții intitulat „Zestrea satului romanesc oglindită în datini, tradiții și obiceiuri de iarnă”, festival organizat de Scoala Gimnazială „Ion Albescu” din Boița impreună cu partenerii de proiect. Ne dorim prin acest festival să implicăm elevii și întreaga comunitate în păstrarea și promovarea tradițiilor strămoșești care ne definesc identitatea.

Scoala Boita proiect

Scoala Boita proiect

Scoala Boita proiect

Scoala Boita proiect

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 1 an

Da, da, dar mai intai scoala, cartea, apoi izmenelile...
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Vad ca scolile o ard tot in proiecte. De invatat cand mai invata elevii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus