Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Lecție cu drona transmisă în direct de la Biserica Fortificată din Biertan. Elevii vor învăța despre istoria sașilor

Lecție cu drona transmisă în direct de la Biserica Fortificată din Biertan. Elevii vor învăța despre istoria sașilor

Profesorii Ioana Hochia, învățătoare la Colegiul de Arte Baia Mare, și Daniel Ioan Barbu, profesor de istorie la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, își mută catedra în una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din România, monument UNESCO: cetatea Biertan. Noua lecție „Educație la Înălțime” are loc, vineri, 21 octombrie, de la ora 10 și le va dezvălui elevilor istoria unei comunități cu puternice influențe în Transilvania, cea a sașilor.  

În cadrul lecției - care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime - elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

„Lecția va cuprinde zboruri cu drona deasupra satului și bisericii fortificate Biertan, invitați speciali și concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei”, transmit organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

Tema principală a lecției vizează obiectivul de dezvoltare durabila ODD 11 - Orașe și comunități durabile.

”Educație la Înălțime” este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu  Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă  din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus