Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Celebra stradă „skate-park” din Sibiu a fost refăcută. „S-au apucat imediat după ce am făcut scandal pe facebook”

Celebra stradă „skate-park” din Sibiu a fost refăcută. „S-au apucat imediat după ce am făcut scandal pe facebook”

Reabilitarea unei străzi din Sibiu a dus la un val de nemulțumiri din partea celor care locuiesc acolo după ce trotuarele au fost amenajate în valuri, strada fiind asemuită mai degrabă cu un skate-park. În urma sesizărilor, Primăria a dispus constructorului refacerea lucrării, pe propria cheltuială.

Strada Ilarie Chendi arată, în sfârșit, normal și nu ca un loc de joacă pentru bicicliști și trotinete. În urmă cu aproape o lună, constructorul care a câștigat licitația pentru reabilitarea străzii tocmai finalizase așternerea stratului de uzură peste trotuare. Soluțiile alese, borduri foarte înalte, un strat asfaltic ce acoperea parte din gardurile de la stradă, nu au fost deloc pe placul celor care locuiesc aici. Imediat au început să apară poze, strada a fost asemănată cu un skate-park iar consilierul local Raul Apostoiu a adus întreaga situație în atenția administrației locale. 

Lucrări strada Ilarie Chendi

”Lucrările în cauză nu sunt corect executate, un fapt pe care inspectorii Direcției Tehnice l-au constatat în teren în data de 10 octombrie și au dispus constructorului, firma SC Terra Building SRL, refacerea acestor suprafețe pe cheltuiala proprie. Constructorul a început deja lucrările de remediere”, transmitea Primăria Sibiu la o zi de la sesizare.

Citește și: Primăria a dispus refacerea lucrărilor pe strada Ilarie Chendi

20 de zile mai târziu, strada arată, în sfârșit, relativ normal. La intrările în curți, bordurile au fost amplasate la același nivel cu asfaltul iar denivelările de pe trotuar încă există, dar nu mai sunt nici pe departe atât de mari ca în varianta inițială. „Da, s-au apucat imediat după ce am făcut scandal pe facebook. Au scos toate bordurile, au ras asfaltul și cimentul și au lăsat mai jos terasamentul străzii. E gata lucrarea, cam de o săptămână”, spune unul dintre locuitorii de pe strada Ilarie Chendi.

Lucrari strada Ilarie ChendiLucrari strada Ilarie Chendi

Citește și: Primăria reabilitează un trotuar din Sibiu sub forma unui ”skate-park”

Așa arăta strada Ilarie Chendi înainte de refacerea lucrărilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

Gigi

Acum 1 an

Strada nu arată în niciun caz normal, cu trotuarele ocupate de mașini. Nu mai vorbesc despre mașina parcată chiar în intersecție.
Raspunde

Petre

Acum 1 an

Ai curte, ai poarta destul de lata, dar esti mult prea lenes sa iti parchezi masina pe proprietate. Sau ai loc de o masina in curte, dar tii mortis sa aibe fiecare membru al familiei masina si, ce sa vezi, nu incap toate in curte. Si uite asa strazile, dar mai ales trotuarele se populeaza de masini parcate. Nu prea avem respect pentru noi insine. Primii afectati de masinile parcate pe trotuare sunt chiar cei ce le parcheaza.
Raspunde

Laurentiu

Acum 1 an

Sunt curios daca domnul consilier va face sesizare si pentru masinile care sunt parcate pe trotuar neputând circula pe el ca si pieton. Vorba aia pentru uni mumă pentru alti ciumă. Politia locala ce face?
Raspunde

Cm

Acum 1 an

Toate bune, dar pietonii cum pot circula pe trotuare, ca par ocupate de masini?
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 an

”Strada Skate Park a fost refacuta”.......pe banii cui?
Raspunde

CX

Acum 1 an

Si o sa fie si mai ocupata cand pe Cl. Dumbravii se va parca cu plata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus