Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Câte mașini s-au ridicat în Sibiu după deschiderea Târgului de Crăciun

Câte mașini s-au ridicat în Sibiu după deschiderea Târgului de Crăciun

De la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun din Sibiu, în 11 noiembrie 2022, centrul Sibiului devine foarte aglomerat în fiecare sfârșit de săptămână.

Atât localnici cât și turiști sosiți din toată țara merg să admire Piața Mare iluminată de sărbători și să se bucure de atmosfera târgului. Din păcate, nu toți parchează corect, adesea trotuarele străzilor din centru fiind acoperite de mașini oprite neregulamentar, ori lăsate cu ”avariile” pornite.

Conform Poliției Locale Sibiu, în prima săptămână de la deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Mare au fost ridicate 71 de mașini în Sibiu, la care se adaugă amenzi în valoarea totală de peste 115.000 de lei.

”În intervalul 12-20 noiembrie 2022, au fost întocmite 446 de procese verbale de contravenție pentru parcarea neregulamentară a autovehiculelor, cu amenzi în cuantum total de 115.920 lei. În 71 de cazuri s-a aplicat măsura complementară de ridicare a autovehiculului parcat neregulamentar”, au transmis reprezentanții Poliției Locale la cererea ziarului Turnul Sfatului.

În mod interesant, nici numărul mașinilor ridicate și nici valoarea totală a amenzilor nu depășesc o săptămână obișnuită în Sibiu. Cum ar fi cea premergătoare târgului, spre exemplu.

”În perioada 1-11 noiembrie 2022, au fost întocmite un număr de 508 procese verbale pentru parcarea neregulamentară, amenzile cumulând 121.205 lei. Dintre acestea, în 100 de cazuri s-a dispus și ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar”, mai precizează oficialii Poliției Locale.

Ajuns la ediția cu numărul 15, Târgul de Crăciun din Piața Mare se desfășoară în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anais Dariciuc

Acum 1 an

Nu ne mai facem bine! E trist ca in acest orasel nu se doreste venirea turistilor romani, se face totul impotriva noastra, a tot ce e romanesc! Ne sfasaiem de ura si ne punem bete in roate roman la roman, frate cu frate! Noi am venit weekendul trecut din Slatina si ni s-a ridicat SUV-ul pe care l-am parcat pe trecerea de pietoni, dar era suficient loc sa fie ocolita masina. Asa ne-am speriat incat sotul meu a facut o criza de varice. Suntem tare dezamagiti de atitudinea celor din Sibiu. Pe viitor vom ocoli acest orasel si banii ii vom cheltui acolo unde suntem bineveniti, nu la strainii de neamul romanesc!
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Hahahahahahahah criza de varice :)))) moooooor ... e asa funny incat mi-as dori sa fie adevarat.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 1 an

N-o sa planga nimeni dupa voi, e plin Sibiul de BMW-urile fratilor vostri din Oltenia...
Raspunde

V

Acum 1 an

Daca ai parcat pe trecerea de pietoni intradevar nu avem nevoie de asemenea "turisti".
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Trolling ieftin
Raspunde

Popescu

Acum 1 an

Chiar dumneavoastra ati spus ca ati parcat pe trecerea de pietoni - nu puteti acuza atitudinea nimanui. Sunteti bine veniti, oricine este, dar aici se insista pe respectarea unor regului de bun simt si implicit a legii in acest caz. Nici noi Sibienii nu am fost incantati cand ni s-au ridicat masinile(cel putin odata de la introducerea acestei masuri), dar altfel nu ne vom disciplina, nu vom putea depasi metoda "las ca merge si asa"....
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Buna gluma cu parcatul pe trecerea de pietoni si criza de varice.
Raspunde

Nemer Nick

Acum 1 an

Daca si in alte locuri civilizate cheltuiti banii platind amenzi pentru parcarea SUV-ului pe trecerea de pietoni , sunteti tari de tot. Nici nu ati inteles ca numai in Slatina se parcheaza oriunde daca ai bani.
Raspunde

Eu sibiu

Acum 1 an

Ne cerem scuze doamna că v-am ridicat "suv-ul" parcat pe trecerea de pietoni. Sunteți dezamăgita că Sibiul a arătat că ne place bunul simt. Cheltuiți va doamna banii in alta parte că aici pe la noi, nu contează că ai SUV și bani că sa poți parca pe trecerea de pietoni, aici alte lucruri contează. Auzi bai frate, era destul loc pe lângă!!! Doamna, trecerile de pietoni nu s-au făcut pt a parca nesimțiții pe ele și cocalarii și ăștia cu bani că voi.
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Mulțumim de ironii Ia că vedem cine postează la comandă și cine râde de postacii de la ferma roșu haurie
Raspunde

Gicu

Acum 1 an

Deci mai si recunoaste ca a parcat pe trecerea de pietoni. Astia da mitocani nesimiti. Mai bine lipsa de dinastia ca voi
Raspunde

Ie Gru

Acum 1 an

Pai ,bre, cum vine asta ??? Să pleci de acasă fară medicamentația necesară prevenirii unei crize de varice ? Așa ceva nu se face. Parol !
Raspunde

Noua securitate.

Acum 1 an

Ce fain cu camerele . Ridici la cine vrei tu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Victor

Acum 1 an

Legislatia rutiera actuala permite parcarea autoturismelor pe trotuar cu lasarea unui spatiu suficient pentru pietoni,daca nu exista indicator pentru stationarea interzisa.
Raspunde

Nemer Nick

Acum 1 an

Legislația actuală INTERZICE parcarea pe trotuar( art. 72 Cod Rutier) Primăriile, cu acordul Politiei Rutiere, pot marca și semnaliza parcări pe trotuare dar NUMAI lăsând 1 metru pentru trecerea pietonilor. Dacă Poliția și Primăria ar respecta legea ar trebui sa ridica toate mașinile parcate pe trotuar. Momentan le ridică doar pe cele care încurcă traficul sau pun în pericol pietonii dar a fost promulgata legea care prevede ridicarea TUTUROR celor PARCATE PE TROTUAR. Dacă a apărut în Monitorul Oficial este activa.
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 1 an

explică la ăia care ți-o ridică
Raspunde

Sibian100%

Acum 1 an

Legislația interzice și staționarea la mai puțin de 25 de metri de o intersecție dar proștii din primăria Sibiu nu cunosc legea și au marcat locuri de parcare până în marginea intersecției.
Raspunde

Nemer Nick

Acum 1 an

Pentru PUSCASU MARIN, Imi cer scuze pentru ca nu am explicat suficient de clar, astfel incat sa inteleaga si Marinii Puscasi !
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Foarte bine ca le ridicati, la cat mai multe, si asa sunteti ahitati dupa bani la bugetul local, dupa ce Cora a facut gaura cu proiectele ei inuntile. Cat despre "În mod interesant, nici numărul mașinilor ridicate și nici valoarea totală a amenzilor nu depășesc o săptămână obișnuită în Sibiu." - asta din cauza ca nu aveti destule utilitare de ridicat masinile si nici destui oameni. Daca v-ati dubla sau tripla efectivele ati reusi sa ridicati si mai multe. Ceea ce va incurajam cu totii sa o faceti!
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Astia din primarie parca fac tot ce le sta in putere ca sa faca Sibiul tot mai nelocuibil si nevizitabil, sa traga calitatea vietii tot mai jos.... Inteleg ca e necesar sa ridici o masina daca a blocat o strada si nu mai pot trece masinile sau daca a blocat cu totul o trecere de pietoni si nu pot trece pietonii, dar de aici pana la a ridica efectiv masini care nu deranjeaza pe nimeni de pe strazi doar ca sa iti faci tu bani la buget..... Atata stiu, atata fac si ei.... E important sa ai la conducerea unui oras (sau a unei tari) oameni care nu gandesc doar in sensul de a amenda, sanctiona, strica, ci si sa creeze plus valoare, sa dezvolte, sa ajute oamenii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus