Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-0°C

OAR Sibiu cere primăriei dezbatere cu participare fizică în cazul parcării supraetajate din Vasile Aaron. Plus, mai multe informații „relevante”

OAR Sibiu cere primăriei dezbatere cu participare fizică în cazul parcării supraetajate din Vasile Aaron. Plus, mai multe informații „relevante”

Ordinul Arhitecților din România Filiala Teritorială Sibiu-Vâlcea cere primăriei să organizeze o dezbatere publică cu participare fizică în cazul P.U.Z.-ul parcării supraterane din cartierul Vasile Aaron. De asemenea, aceștia cer completarea documentației cu informații relevante pentru formarea unor opinii, precum și prelungirea perioadei de consultare publică.

Prin adresa trimisă primăriei vineri, 25 noiembrie de OAR Sibiu cu privire la documentația de urbanism supusă consultării publice „P.U.Z. - “Amenajare Parcare Supraterană Cartier Vasile Aaron”, de pe strada Semaforului, nr. 17”, aceștia cer autorităților locale organizarea unei dezbateri publice a proiectului, într-un spațiu accesibil pentru public, la o oră la care să poată participa cât mai mulți cetățeni.

Pentru o mai bună înțelegere a documentației, se solicită mai multe informații „relevante”. Astfel, în primul rând se cer informații privind impactul investiției - zona de deservire, avantajele și dezavantajele acesteia din puct de vedere al traficului (auto, ciclistic și pietonal), al locurilor de parcare dezafectate și nou propuse, al spațiului verde. 

 "Ce se va întâmpla cu piața agroalimentară". Arhitecții cer informații suplimentare și in acest caz, dacă va crește sau va scădea suprafața acesteia și dacă se propun funcțiuni suplimentare. 

Numărul locurilor de parcare destinate rezidenților și numărul locurilor de parcare destinate vizitatorilor pieței sau centrului de cartier este un alt punct la care Filiala Sibiu Vâlcea cere lămuriri.

Primăria Sibiu a postat în 21 noiembrie pe site-ul instituției anunțul privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în vederea construirii parcării supraterane din cartierul Vasile Aaron, pe un teren în suprafață totală de 2.551 metri pătrați, aflat pe strada Semaforului, nr. 17. 

Documentația citată prevede că ”numărul de nivele maxim admis este de D+P+1E sau D+P+3E”. Procentul de ocupare al terenului maxim admis este de 80% și coeficientul de utilizare al terenului maxim admis este 2.

Citește și Parcarea supraetajată din Vasile Aaron va fi construită lângă piața agroalimentară. Primăria așteaptă opinia sibienilor

”În cazul de față funcția dominantă a zonei este cea de Centru de cartier, zonă amplasată insular în cadrul unei zone cu funcțiune preponderent rezidențială -  Ansambluri de locuințe colective realizate înainte de 1990, în sistem urbanistic închis, respectiv cartierul Vasile Aaron. Spațiile amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor vor fi situate la distanțe de minim 5 metri de ferestrele camerelor de locuit din clădirile vecine”, se mai precizează în documentul citat.

Citește și Primăria a comandat planul urbanistic zonal pentru parcarea supraetajată din Vasile Aaron

Sursa foto: Google Earth

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Comploteaza

Acum 2 luni

OAR-ul asta e ala de-a zis ca daca se face nu stiu ce sosea pe langa Sibiu se vor speria cativa gandaci?
Raspunde

Unu

Acum 2 luni

Sti bine că nu e ĂLA, dar ai mimat o intrebare mi ca să încerci să discreditezi ...
Raspunde

Lasa complotul, ca pute proiectul

Acum 2 luni

Ti-as zice tie “gandac” dar ti-as face un compliment
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

BRAVO AOR Sibiu-Vâlcea! Asemenea reacții, venite din partea unor entități calificate profesional și, mai ales, INDEPENDENTE de orice inters politic, economic, de grup, etc sunt de natură să apere interesul public de o conducere a administrației publice locale care își vede doar de interesele ei imediate, electorale, satisfacerea finanțatorilor ...
Raspunde

Bambolero

Acum 2 luni

aoar-ul ăsta e doar trompeta celor de la est, care vor blocarea dezvoltării Sibiului
Raspunde

Teofan

Acum 2 luni

Din păcate decizile Consiliului Local sunt exclusiv politice, daca ceva nu aduce voturi nu se aprobă să se construiască. Cativa indivizi nerealizati profesional au intrat in politica iar acum fac tot felul de jocuri murdare in numele partidelor din care fac parte.
Raspunde

Ioana Udrea

Acum 2 luni

Se pare că cineva vrea scaunul Ionei UDREA, Arhitectul Șef al Sibiului
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Profanatorii OAR au distrus si favelizat toata Romania, nu doar Sibiul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus