Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Colinele Transilvaniei, recunoscută ca destinație ecoturistică. „Durata vizitelor de peste 3 nopți s-a dublat”

Colinele Transilvaniei, recunoscută ca destinație ecoturistică. „Durata vizitelor de peste 3 nopți s-a dublat”

Colinele Transilvaniei a fost recunoscută ieri de către Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului ca destinație ecoturistică. Zona cuprinde trei județe, peste 260.000 de hectare de arii naturale protejate, 44 de comunități, biserici fortificate, situri UNESCO, case săsești tradiționale renovate și transformate în pensiuni, 600 de kilometri de trasee turistice marcate, pentru drumeție sau cicloturism.

Potrivit reprezentanților asociației carepromovează destinația Colinele Transilvaniei, certificarea a fost obținută în urma unui proces de evaluare și recunoaște „dezvoltarea destinației Colinele Transilvaniei pe principii durabile” și va putea fi folosită în promovarea experiențelor turistice în zonă pe o perioadă de trei ani”.

„O veste mare!”, a comentat decizia Alin Chipăilă, președintele Asciaţiei Judeţene de Turism Sibiu.

Datele acumulate arată că în ultimii 5 ani procentul celor care vin în zonă de mai multe ori pe an a crescut de 4 ori, iar durata vizitelor de peste 3 nopți s-a dublat. Astfel operatorii locali de turism, care promovează standarde ridicate, sunt încurajați să continue, iar comunitățile recunosc valoarea naturii și a obiceiurilor pe care le păstrează.

Potrivit Asociației de Ecoturism din România, Colinele Transilvaniei reprezintă „ultimul peisaj cu adevărat medieval din Europa”.

Foto: Asociația de Ecoturism România

În prezent există alte trei destinații certificate în țara noastră, alături de Colinele Transilvaniei, și anume Țara Hațegului - Retezat Destinație de Ecoturism, Tara Dornelor și Eco Maramureș.

Colinele Transilvaniei este o iniţiativă a Asociației Mioritics, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, WWF Romania, Fundatia Adept Transilvania, Mihai Eminescu Trust, GAL Dealurile Tarnavelor, GAL Microregiunea Hârtibaciu, GAL Podisul Mediasului, GAL Asociaţia Transilvană Braşov Nord și Stiftung Kirchenburgen / Fundatia Biserici Fortificate. Parteneriatul este susținut de 44 UAT-uri și de Consiliile Județene Sibiu, Mureș și Brașov.

Foto principală: Asociația de Ecoturism România

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1251

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Rob

Acum 2 luni

Noroc că au recunoscut-o, acum pot cere dublu. La un moment dat o să o luați sus și ieșiți la guvern să vă scutească. Meritați faliment.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus