Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Sibiul va găzdui ședința comisiei care se ocupă de banii și investițiile din regiunile europene. „Un vot cu totul special a venit din partea Finlandei, Franței, Poloniei și Cehiei”

Sibiul va găzdui ședința comisiei care se ocupă de banii și investițiile din regiunile europene. „Un vot cu totul special a venit din partea Finlandei, Franței, Poloniei și Cehiei”

Orașul Sibiu va găzdui, în iunie 2023, ședința externă a Comisiei pentru politica de coeziune și buget (COTER) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Decizia de a organiza ședința externă a comisiei anul viitor la Sibiu a fost luată joi, la Bruxelles. Astfel, evenimentul va avea loc în perioada 22-23 iunie 2023: ședința externă a Comisiei va fi urmată de o conferință pe tema „Coeziunea, valoarea noastră fundamentală pentru viitorul Europei: regiuni și orașe pentru o redresare puternică și o tranziție justă”.

Inițiativa organizării este comună și aparține președintelui Asociației Orașelor din România, Adrian Teban, președintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, și președintelui Delegației României la CoR, Alin Nica.

„Obiectivul este de a avea o contribuție la consolidarea realizării politicii de coeziune, prin organizarea unei dezbateri la nivel înalt cu factorii decizionali din cadrul Guvernului României și ai Comisiei Europene. Intenția este de a aduce la aceeași masă miniștri, comisarul european pentru politica de coeziune și reforme, precum și factori decizionali de la nivelul Comisiei și din cadrul administrațiilor naționale și locale ale UE, demonstrând că politica de coeziune are un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor din orașele și regiunile UE, fiind cea mai importantă politică de investiții a UE. De asemenea, în cadrul conferinței se va dezbate și modul cum folosim fondurile europene pentru a pune în valoare potențialul comunităților montane din Carpați, dar și soluțiile de mobilitate”, au transmis reprezentanții Asociației Orașelor din România (AOR).

Potrivit AOR, Comisia a votat în unanimitate candidatura municipiului Sibiu; „un sprijin cu totul special a venit din partea reprezentanților Finlandei, Franței, Poloniei și Cehiei”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Cum sa refuze Sana alcool invitatia chiriasei Cimpean...In tarile lor nu sunt permise dezmaturile pe banii contribuabililor. Rugam discretie!
Raspunde

Rob

Acum 2 luni

A-ți dato și voi la chef. Sa vă frec cu tix de cumpărați. Faci chef tu cu Duțu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus