Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Fostul senator PSD și actual vicepreședinte la Curtea de Conturi Niculae Bădălău, reținut de DNA. În 2018 jignea diaspora pe ritmuri de manele

Fostul senator PSD și actual vicepreședinte la Curtea de Conturi Niculae Bădălău, reținut de DNA. În 2018 jignea diaspora pe ritmuri de manele

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, scrie Agerpres.

Măsura vine după ce Bădălău a fost audiat la DNA, într-un dosar de corupţie.

Potrivit procurorilor, pe 9 august 2022 și pe 19 noiembrie 2022, Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract de reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

Totodată, în perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă. În total, Bădălău i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte (sursa).

Niculae Bădălău este în prezent vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Bădălău este cunoscut pentru declarațiile sale jignitoare la adresa diasporei românești, mai ales din perioada bătăliilor politice și electorale din 2018-2019. Spre exemplu, în 2018 cânta pe ritmuri de manele „să vină diaspora, că noi ne pi*ăm pe ea!”, iar în 2019 continua, în calitate de senator PSD, Niculae Bădălău a declarat într-o conferință de presă că vreo 700.000 de români din străinătate se află acolo legal, iar restul până la 3-5 milioane sunt „fetele alea de le duc ăștia”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1264

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Jó napot kívánok, Ciolacu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dorin Leboviste

Acum 1 an

Era momentul ca unealta strainilor cotropitori sa harjoneasca din nou un roman adevarat cu nume romanesc adevarat... Daca il chema Fritz sau Klaus era lasat in pace si pus in functie inalta! Jos labele de pe romani!!!
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Vedea-l-as in puscarie vreo 10 ani!
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Badalau a furat pt. ca fi-su sa o plimbe prin Dubai pe Bianca Dragusanu si sa-i cumpere papornite Louis Vuitton...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus