Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Cât plătește primăria Sibiu pe aparatele care îi vor taxa pe șoferii care parchează pe Calea Dumbrăvii

Cât plătește primăria Sibiu pe aparatele care îi vor taxa pe șoferii care parchează pe Calea Dumbrăvii

Primăria Sibiu a lansat prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu o licitație pentru achiziția a cinci aparate automate de parcare.

Noile aparate vor fi amplasate în scurt timp pe Calea Dumbrăvii, în zona recent modernizată și redată traficului.

Licitația are o valoare totală de 484.873 lei fără TVA.

Conform caietului de sarcini noile aparate trebuie alimentate prin panouri fotovoltaice, fiind independente de rețeaua electrică. Ele vor avea afișaj electronic în trei limbi (română, engleză și germană) și vor accepta plata parcării atât cu monezi cât și cu bancnote, ori cu cardul.

Un detaliu interesant din caietul de sarcini este că noile aparate vor putea fi adaptate foarte facil la plata în Euro, atât monezi cât și bancnote, în eventualitatea în care țara noastră va trece la moneda unică europeană în următorii ani.

Context

În luna octombrie Consiliul Local Sibiu a aprobat extinderea locurilor de parcare cu plată din Sibiu pe porțiunea recent reabilitată a Căii Dumbrăvii. În total este vorba despre aproape 250 de noi locuri de parcare, care vor fi taxate cu 1 leu pe oră, respectiv 10 lei pe zi.

Citește și: Se termină gratuitatea parcării supraetajate din Hipodrom. 1 leu pe oră sau abonament de 720 de lei pe an

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Trotineta

Acum 2 luni

Folosiți sintagma “250 de noi locuri de parcare” de parcă alea n-ar fi existat și până acum. Ați intrat în campanie pentru baba Fodor? La ce preț vă vindeți?
Raspunde

VP

Acum 2 luni

E de bun simț să se redeschidă circulația pe ambele sensuri pe Cakea Dumbrăvii
Raspunde

Forest Gump

Acum 2 luni

Bine ca pun parcare cu plata pe C Dumbravii, in loc sa puna parcare cu plata in tot inelul central. In zona str Rennes si Justitiei este un adevarat cosmar tocmai pentru ca nu este parcare cu plata. Toti care muncesc in zona, vin si-si lasa masinile la 08:00 si mai pleaca dupa ora 17:00. Multumim primariei, dar veniti voi la vot….
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

situatia este IDENTICA in parcarea de la blocurile de pe Noica...cei de la Politie si scoala militara sa pacheze in biroul comandantilor lor...!!!
Raspunde

Zatara

Acum 2 luni

parcare cu plata pe MATEI MILLO VA ROG URGENT...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus