Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
0°C

Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu-Boița, cu câteva zile înainte de inaugurare. ”Va fi dat în trafic cu 5 luni mai devreme”

Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu-Boița, cu câteva zile înainte de inaugurare. ”Va fi dat în trafic cu 5 luni mai devreme”

Cu aproape două săptămâni înainte de marea inaugurare, pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești se lucrează intens amenajarea spațiilor de servicii și finalizarea marcajelor rutiere.

Secretarul de stat Ionel Scriosteanu a vizitat zilele trecute șantierul autostrăzii Sibiu-Boița, ocazie cu care a făcut publice o serie de imagini noi, din care se poate observa că noua șosea de mare viteză este aproape gata.

autostrada sibiu boita

”Ieri am făcut ultima vizită în șantierul Lutului 1 Sibiu-Pitești al Autostrăzii Sibiu - Pitești, pentru care este programată recepția lucrărilor în data de 15 decembrie, așa cum a anunțat și directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol. Dacă se constată, în urma recepției, că toate lucrările executate sunt în parametrii proiectați și că circulația rutieră se poate desfășura în condiții de siguranță, Lotul 1 va fi dat în trafic imediat, ceea ce înseamnă că acest lucru se va întâmpla cu cinci luni mai devreme față de termenul contractual”, a scris secretarul de stat.

autostrada sibiu boita

Ce mai trebuie făcut până la inaugurare:

- Se finalizează amenajarea spațiilor de servicii;

- Se lucrează la finalizarea marcajului rutier, cu mai multe echipe;

- Se finalizează semnalizarea verticală, prin montarea panourilor pe stâlpi și a consolelor și portalurilor;

- Se așterne stratul de uzură din mixtură asfaltică tip MAS 16 în sensul giratoriu Boița;

- Se finalizează lucrările de colectare și evacuare a apelor pluviale;

- Se finalizează lucrările la structuri, prin aplicarea protecției anticorozivă pentru structurile de la km 3+440, km 6+310 și km 10+470;

- Se montează ultimele panouri fonoabsorbante în zona viaductului (km 10+470);

- Se finalizează montarea parapetelor de siguranță în zonele de trecere, în zonele de tranziție și în dreptul rosturilor de dilatație la structuri, în sensurile giratorii Mohu și Boița;

- Se realizează ultimele branșamente pentru iluminat public la structurile de la km 2+110, km 3+440, km 6+310, km 10+470 și km 12+375;

- Se finalizează implementarea sistemului ITS, prin tragere fibră optică între km 9+600 - km 13+170;

- Se finalizează lucrările de împrejmuire, prin montarea stâlpilor și plasei între km 8+500 - km 10+000, pe ambele părți ale sectorului de drum.

autostrada sibiu boita

autostrada sibiu boita

autostrada sibiu boita

autostrada sibiu boita

autostrada sibiu boita

autostrada sibiu boita

autostrada sibiu boita

autostrada sibiu boita

Sursa foto: Facebook Irinel Ionel Scriosteanu / CNAIR

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Ionuț

Acum 2 luni

O firma foarte serioasa și felicitări ca au lucrat asa cum se lucrează în alte state. Reau sa fac o sesizare, pe sub viaductul de la Talmacel sa distrus drumul de la utilaje și e risc mare de cădere în Raul cu acelas nume, când se repara acest drum sa fie sigur circulației?
Raspunde

CFDP

Acum 2 luni

Receptia lucrarilor trebuie solicitata de constructor,daca sunt finalizate lucrarile. Exista un document din partea constructorului pin care sa solicite RECEPTIA ? Conform regulamentului de receptii HG 845/2018, se pot receptiona lucrari care sunt finalizate in totalitate si sunt functionale independente de alte lucrari . Lucrarea se pune in functiune , iar lucrarile ramase de executat , vor continua pina la finalizare , cand se va putea face RECEPTIA LA TERMINAREA LUCRARILOR. Nu contest modul in care a lucrat firma PORR ,dar sa se stie ca cei care lucreaza efectiv sunt ROMANI. BRAVO PORR !
Raspunde

Fgdfgh

Acum 2 luni

asa cum pestele de la cap se impute la fel si daca capul este ce trebuie restul functioneaza cum trebuie... deci daca conducerea este serioasa si managementul bun indiferent cine lucreaza in acea firma va face treaba buna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus