Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Gabriel Oprea: Merităm și trebuie să fim incluși in spațiul Schengen. ”România trebuie să fie apărată de efectele războiului care se duce la granițele sale”

Gabriel Oprea: Merităm și trebuie să fim incluși in spațiul Schengen. ”România trebuie să fie apărată de efectele războiului care se duce la granițele sale”

UNPR sprijină demersurile autorităților pentru includerea României în Spațiul Schengen și cere guvernului măsuri concrete pentru ca efectele războiului din Ucraina să nu afecteze nivelul de trai al românilor.

Biroul Politic Permanent Național al Uniunii Naționale pentru Progresul României s-a întrunit în ședință, sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la sediul partidului din București.

„Pe ordinea de zi s-au aflat teme precum principalele activități desfășurate la nivelul organizațiilor județene în perioada octombrie – noiembrie 2022, starea economiei naționale și soluțiile necesare în condițiile provocarilor internaționale, atragerea fondurilor europene destinate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), obiectivele UNPR pentru anul 2023” – ne-a declarat președintele organizației județene UNPR Sibiu, Florin Staicu.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situația politico-militară actuală a României, ca stat membru al NATO, în contextul războiului din Ucraina.

Președintele partidului, Gabriel Oprea a subliniat necesitatea unei implicări consistente din partea conducerii statului, a coaliției de guvernare, precum și a europarlamentarilor români în rezolvarea situației privitoare la pensiile militare de stat. 

“Cu războiul la granițe, România trebuie să-și susțină armata sub toate formele, trebuie să-i susțină pe cei din sistemul de aparare, ordine publică și siguranță națională, atât pe activi cât și pe rezerviști.

Militarii, polițiștii și-au câștigat drepturile cu sacrificii, fiind de multe ori departe de familii, ducând o viață plină de constrângeri și privațiuni pe care alte profesii nu le au. Pensiile militare nu sunt privilegii, ci recunoașterea pe care statul român și societatea o datorează celor care depun un jurământ și slujesc țara, chiar cu prețul vieții”, consideră fostul vicepremier pentru securitate națională.

El și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu abordarea pe care o au unele state europene referitor la accederea României în Schengen.

“Este dezamăgitoare atitudinea unor state europene cu privire la intrarea țării noastre în Schengen. Și este nedrept ca România să nu fie admisă în spațiul de liberă circulație. Îndeplinim de 11 ani condiționalitățile privind securitatea frontierelor, îndeplinim toate criteriile impuse, iar acest lucru a putut fi verificat recent. România apără flancul estic al NATO și peste 1200 km de frontieră a UE, inclusiv la Marea Neagră. Reținerile sau opoziția unora chiar nu are niciun fel de justificare în realitate. Merităm și trebuie să fim incluși în Spațiul Schengen.

România și-a făcut și își face datoria față de partenerii săi, respectă termelele și angajamentele și trebuie să fie respectată în Europa”.

Gabriel Oprea a subliniat că este important ca statul să asigure românilor sprijin pentru a depăși cu bine perioada de iarnă.

“Pe de altă parte, aici, în țară, statul trebuie să facă eforturi, să vină cu cele mai bune soluții pentru a diminua efectele inflației asupra populației. Populația trebuie sprijinită să treacă peste această iarnă cu bine, românii trebuie să aibă salarii satisfăcătoare, pensii și alocații decente. Așa cum am mai spus, România trebuie să fie apărată de efectele războiului care se duce la granițele sale”, le-a mai spus președintele UNPR membrilor BPPN.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 861

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Moartea politistului Gigina vrea in Schengen.
Raspunde

Izmanarul

Acum 1 an

Ha HA HA HA HA, ma prapadesc de ras . A ajuns AB sa-l citeze pe Oprea .
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

de unde l-ati mai scos si pe ruginitul asta??? chiar sunteti PENIBILI!!!

Raspunde

Cornel

Acum 1 an

Ați întors mortu de la groapă. Izmenaru ăsta mai lipsea să-și dea prostia pe față.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus