Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Știrile zilei - 28 noiembrie. Parcurile de câini sunt aproape gata, trei comune au rămas fără medic de familie, trafic infernal pe Coposu pentru 3 zile

Știrile zilei - 28 noiembrie. Parcurile de câini sunt aproape gata, trei comune au rămas fără medic de familie, trafic infernal pe Coposu pentru 3 zile

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi:

Parcurile pentru câini, aproape finalizate

După patru ani de zile, Sibiul are primele trei parcuri pentru câini. Locurile sunt în curs de finalizare pe strada Maramureșului (aproape de intrarea în baza sportivă a Pompierilor), pe Aleea Șelimbăr și pe strada Oașa. Fiecare astfel de loc are o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, fiind în curs de amplasare diferite echipamente pentru distracția patrupedelor.

Trei comune nu au medic de familie

Trei comune din județul Sibiu nu au, în acest moment, medic de familie. Două dintre ele, Ațel și Râu Sadului au rămas fără după ce medicul care le deservea a încălcat grav legea. Iar cabinetul medical din Brădeni nu a obținut avizele sanitare pentru funcționare.

Zona Metropolitană, noul pol de dezvoltare a Sibiului

Zona Industrială Vest a Sibiului nu mai trebuie privită individual. Noul pol de dezvoltare al Sibiului trebuie să fie Zona Metropolitană, consideră președintele Patronatului Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii  - IMMpact, Adrian Rada.

500.000 pentru aparatele de taxare de pe Dumbrăvii

Primăria Sibiu a lansat prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu o licitație pentru achiziția a cinci aparate automate de parcare. Noile aparate vor fi amplasate în scurt timp pe Calea Dumbrăvii, în zona recent modernizată și redată traficului.

Trafic infernal pe Coposu

Șoferii care au drum începând de astăzi pe Bulevardul Corneliu Coposu din zona centrală a Sibiului trebuie să se pregătească cu multă răbdare din cauza traficului îngreunat de lucrările de asfaltare. Coloanele se întind pe aproape 1 kilometru în ambele direcții, până la Teatrul Radu Stanca, respectiv pe strada Constituției.

Cum circuli corect în sensul de la Stadion?

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a transmis luni dimineață un set de informații despre cum pot circula șoferii corect în noul sens giratoriu de lângă Stadionul Municipal. Indicațiile se referă la reconfigurarea sensului giratoriu situat la intersecția străzilor Nicolaus Olahus și Octavian Goga.

Camerele de supraveghere, sprijin la deszăpezire

Drumarii societăţii de Drumuri şi Poduri SA vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor, dar şi al celor montate la domeniul schiabil Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, a anunţat luni firma aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

Confiscarea obiectelor vândute ilegal în Sibiu

Autoritățile locale intenționează să înăsprească sancțiunile aplicate comercianților care vând neautorizat produse pe domeniul public. Pe lângă amenzile pe care Poliția Locală le dădea, propunerea este ca și marfa comercianților să fie confiscată

Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu-Boița?

Cu aproape două săptămâni înainte de marea inaugurare, pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești se lucrează intens amenajarea spațiilor de servicii și finalizarea marcajelor rutiere. Sectorul de autostradă va fi deschis cu cinci luni mai devreme față de termenul contractual

Cele mai atractive evenimente din minivacanța de 1 Decembrie

Urmează cinci zile libere, iar minivacanța de 1 Decembrie aduce la Sibiu mai multe activități de care ne putem bucura. Pe lângă evenimentele pregătite de autorități cu ocazia Zilei Naționale a României, vom avea parte și de petreceri, concerte dar și de activități recreative

Program nou la Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal anunță că va schimba programul de vizitare. Conform noului program, din 30 noiembrie, toate sediile muzeului vor putea fi vizitate de la 10 la 18 de miercuri până duminică, iar lunea și marțea vor fi închise. Chiar dacă s-ar dori un program mai prelungit, lipsa personalului împiedică extinderea acestuia.

Muzeul Astra gătește din propria recoltă

De 1 decembrie, Ziua Națională a României, Muzeul ASTRA, a pregătit un program axat pe trei coordonate: gastronomie, educație și interactivitate. Preparatele gătite de angajații muzeului în perioada acestor evenimente se vor baza exclusiv pe produse din recolta grădinii muzeului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus