Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

CM 2022 - Etapa II: Camerun și Ghana au oferit spectacol, iar Brazilia și Portugalia s-au calificat în optimi. Programul de azi

CM 2022 - Etapa II: Camerun și Ghana au oferit spectacol, iar Brazilia și Portugalia s-au calificat în optimi. Programul de azi

11 goluri în primele două meciuri și trei goluri în ultimele două meciuri este rezumatul zilei de ieri de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Portugalia și Brazilia au reușit să obțină a doua victorie în grupa H, respectiv G, și se califică în optimi, în timp ce adevăratul spectacol a fost oferit de Camerun-Serbia și Coreea de Sud – Ghana. De azi încep meciurile decisive din grupe, unde echipe ca Argentina, Anglia, Spania sau Germania vor juca ultima lor șansă de calificare în optimi.

Ieri a fost probabil cea mai interesantă jumătate de zi de la acest campionat mondial. În grupa G, Camerun și Serbia au oferit spectatorilor un joc frumos, chiar dacă niciuna dintre ele nu a câștigat în final. Sârbii au început curajos, cu două faze periculoase, inclusiv o lovitură în bară, însă africanii au răspuns în minutul 29, când fundașul Castelletto a marcat după un corner. Avantajul a fost menținut până în minutele de prelungiri ale primei reprize, când echipa sârbă parcă s-a transformat: 2 goluri în 3 minute și echipele au mers la vestiare la scorul de 1-2.

La 7 minute după pauză Mitrovic a făcut 1-3 pentru sârbi și meciul părea încheiat. Însă antrenorul camerunezilor l-a introdus pe teren pe Vincent Aboubakar. În minutul 63 acesta se pomenește în careul adversarilor, îl întoarce pe un fundaș și lobează mingea peste înaltul portar sârb, iar peste 3 minute, îi pasează decisiv lui Choupo-Moting, care a egalat. Atât africani, cât și sârbii au mai avut șanse de a încheia partida în avantaj și astfel cu mai multe șanse de calificare, însă nu au mai avut puteri pentru încă un gol.

serbia

camerun

A urmat meciul din grupa H, Coreea de Sud – Ghana, care a fost la fel de spectaculos, dar care a oferit o câștigătoare. Ganezii au deschis scorul în minutul 24 prin Mohammed Salisu, în urma unei centrări dintr-o lovitură liberă. Peste numai 10 minute scorul s-a mărit la 2-0 după ce Mohammed Kudus a marcat cu capul dintr-o centrare. După pauză, coreenii au ieșit mult mai determinați pe teren și au reușit să egaleze la 2-2 într-un interval de 3 minute – în minutele 58 și 61 prin același jucător, Cho Gue-sung. Ambele goluri au fost marcate din centrare și cu lovituri de cap. Euforia coreenilor nu a durat însă mult - peste numai 7 minute, același Kudus a marcat golul câștigător. În total, Ghana a avut trei șuturi pe spațiul porții și a înscris în premieră 3 goluri într-un singur meci de la cupa mondială.

kudus

În aceeași grupă, aseară, de la ora 18:00, Brazilia s-a chinuit să obțină victoria în fața Elveției. Elvețienii s-au concentrat mai mult pe defensivă și pe închiderea spațiilor, ceea ce le-a și reușit mai mult de 80 de minute, iar acolo unde brazilienii găseau breșe, se opunea portarul Y. Sommer. În minutul 84 însă, Vinicius îi pasează lui Rodrygo la limita careului mare, după care mingea ajunge la mijlocașul defensiv Casemiro în interiorul careului, care șutează din semi-volei. 1-0 și Selecao obține calificarea înainte de ultima etapă. Nouă din ultimele zece goluri ale Braziliei la campionatele mondiale au fost marcate în repriza a doua.

După ultimul meci al zilei și Portugalia a obținut maximum de puncte după două etape. Eroul duelului cu Uruguai a fost fostul coleg al lui C. Ronaldo de la Manchester United, Bruno Fernandes. Din trei șuturi pe poartă, două au intrat în plasă, fiind suficient să câștige toate cele trei puncte în fața echipei din Uruguai, care nu a reușit să profite de puținele ocazii avute - o ratare a lui Betancur care s-a pomenit singur în fața portarului și un șut în bară a lui Maximiliano Gonzalez.

portugalia

Primul gol a fost marcat în minutul 54 dintr-un șut al lui Bruno Fernandes din lateral, care părea o centrare – Ronaldo a sărit la balon, dar nu l-a atins. În minutul 3 de prelungiri Fernandes a obținut un penalty și tot el l-a executat. Până la fluierul final, acesta a mai avut două mari ocazii, fiind foarte aproape de primul hat-trick al campionatului. Potugalia își menține propriul record – niciodată nu a pierdut într-un meci de campionat mondial atunci când a deschis scorul.

portugalia

Acesta a fost meciul cu cei mai mulți jucători de peste 35 de ani: Pepe (39), Ronaldo (37), Godin (36), Suarez (35) și Cavani (35).

Programul de azi:

În ultima etapă meciurile din aceeași grupă vor avea loc la aceeași oră.

Grupa A: ora 17:00

Ecuador - Senegal

Olanda - Qatar

Grupa B: ora 21:00

Iran - SUA

Țara Galilor - Anglia

Clasamentul celor două grupe în acest moment:

clasament cm

FOTO: Fifa.com / Twittter.com/FifaWorldCup

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus