Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Proiectul Anii Drumeției se încheie cu Gala Ecoturismului 2022. Cine sunt premianții?

Proiectul Anii Drumeției se încheie cu Gala Ecoturismului 2022. Cine sunt premianții?

Cel mai amplu proiect de ecoturism desfășurat în județul Sibiu, Anii Drumeției, s-a încheiat aseară cu Gala Ecoturismului, epilogul celor doi ani care au transformat complet conceptul de drumeție în munții din județul Sibiu.

Desfășurată la Sala Thalia, într-un decor special, plin de verdeață și cu tematică montană, Gala Ecoturismului a fost prilejul unei reuniuni a tuturor celor care au contribuit de-a lungul celor doi ani la succesul proiectului, de la echipa de organizare la primăriile și partenerii implicați în construirea acestui proiect. Publicul a avut ocazia să voteze de-a lungul ultimelor săptămâni toate inițiativele care contribuie activ la dezvoltarea turismului sustenabil în Județul Sibiu iar premiile au fost acordate aseară.

Citește și: Turist în județul tău, la doi pași sau o pedală de casă: cum arată și ce înseamnă ”anii drumeției”

Premiile Galei Ecoturismului

Cel mai apreciat ghid montan: Teodora Bobeș

Cel mai apreciat eveniment sportiv sustenabil: Maratonul Movilei Blajului

Cel mai apreciat eveniment cultural sustenabil: Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag

Cea mai apreciată experiență gastronomică: Din Mărginime

Cel mai apreciat spațiu de cazare cu activități conexe de turism: Joyard Pensiune și Parc

Cea mai apreciată cabană montană: Cabana Suru

Cel mai apreciat traseu de drumeție: Traseul cruce roșie - Valea Avrigului – Poiana Neamțului – Cabana Bârcaciu – Sub Vf. Scara

Pe lângă premiile oferite în urma votului publicului, organizatorii au oferit premii și altor proiecte sau activități strâns legate de ecoturismul sustenabil. Astfel, Asociația În Slujba Muntelui a fost premiată pentru cea mai bună activare de voluntari, Centrul Cercetășesc din Nocrich pentru cea mai bună inițiativă pentru educație, Waldkinder Free School drept cea mai implicată școală în natură și Mircea Oprean ca cel mai harnic participant la acțiuniile denumite generic drept Drumețenii.

Citește și: Anii Drumeției organizează o nouă drumeție pentru ecologizarea potecilor din județul Sibiu

Conceptul de drumețenie împletește drumețiile cu acțiuni de ecologizare iar în cadrul celor trei activități desfășurate până acum s-au strâns de pe potecile din munții Cindrel și Făgăraș peste 10 tone de gunoaie.

Via Transilvanica, cel mai amplu proiect turistic desfășurat în România în ultimii ani a primit un premiu special, înmânat lui Tibi Ușeriu, iar deputatul Christine Thelmann a primit titlul de ambasador al proiectului Anii Drumeției, pentru implicarea în promovarea ghidului de bune practici redactat în cadrul proiectului la nivel de legislație națională.

Citește și: Anii Drumeției are aplicație: de la trasee, la evenimente, puncte gastronomice locale ori cazări

Pe lângă multe alte evenimente, în cadrul proiectului Anii Drumeției au fost reabilitați peste 550 de kilometri de trasee de drumeție în zone de deal și munte. De asemenea, traseele au fost cartografiate și cuprinse într-o aplicație dedicată drumețiilor pe care chiar și ministrul Mediului, Tanczos Barna, prezent la gală printr-un mesaj video, a promis să o folosească în curând, pe traseele montane din județul Sibiu.

Gala Ecoturismului 2022Proiectul Anii Drumeției a fost finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Președinta Daniela Cîmpean a deschis Gala.Sala Thalia Gala EcoturismuluiSala Thalia a fost decorată superb pentru Gala Ecoturismului

Echipa Anii DrumețieiÎntreaga echipă Anii Drumeției, care a contribuit la succesul acestui proiect.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

Alex

Acum 1 an

Felicitari duamnei Campean pentru abilitatile de a gasi chirie atat de ieftin !! Merita inca 15 ani la conducerea Consiliului. La multi ani ! La puscarie, sper ...

Raspunde

Nea

Acum 1 an

Poate întrebați ce calificare a ghid montan ,câștigătoare la aceasta secțiune ! Mi se pare normal să ai calificare in aceasta meserie , pentru că este o meserie . Altfel este grav să mergi pe munte cu fake ghid montan
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus