Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

ADI ECO Sibiu. „Moșul s-a digitalizat, putem renunța la scrisorile clasice din hârtie”

ADI ECO Sibiu. „Moșul s-a digitalizat, putem renunța la scrisorile clasice din hârtie”

Consumul de hârtie a crescut cu 400% în ultimii 40 de ani și acest lucru a dus la exploatarea intensivă a pădurilor, în unele țări apărând fenomenul de despădurire. Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producerea de hârtie. În acest context, cum urmează sărbătorile de Crăciun, reprezentanții Adi Eco Sibiu încurajează copiii și părinții, pe cât se poate, să trimită scrisori digitale moșului.

„Moșul s-a digitalizat și ne dorim pe cât se poate să îndemnăm părinții, dar și copiii, să renunțe la scrisorile clasice și să apeleze la alte metode. Oricum moșul este peste tot și el le aude dorințele. Salvarea copacilor de la tăieri și a țării de la defrișările majore este cel mai important lucru pe care îl facem prin economisirea hârtiei”, transmit reprezentanții ADI ECO Sibiu.

Harta Reciclării oferă câteva sfaturi despre cum putem să reducem consumul de hârtie:

 - Solicită factura electronică, în locul celei tipărite.

- Plătește facturile online pentru a păstra dovezi electronice, nu tipărite.

- Nu accepta flyere și pliante. O sugestie poate fi ca pe cutia poștală să pui un anunț de tipul „Nu doresc materiale promoționale”.

- Tipărește documentele doar dacă este neapărat nevoie, folosește hârtie reciclată și printează pe ambele fețe ale colii.

- Refolosește foile de hârtie pentru notițe sau ciorne.

- Folosește ambalaje reutilizabile de împachetat din textile – iută, in, cutii metalice

- Citește cărți în format electronic.

- Înlocuiește prosoapele de hârtie cu lavete din bumbac. 

Sfaturi pentru reducerea consumului de hârtie printată:

- Încercați să folosiți hârtia de copiator exact atunci când este neapărată nevoie și printați doar documentele necesare, fără exces

- Hârtiile printate, care nu mai sunt folositoare, pot fi folosite ca și ciorne, dacă verso-ul lor nu a fost scris.

- Hârtia care nu mai este folositoare trebuie tocată într-un distrugător de hârtii. Astfel, informația scrisă pe ele nu va fi folosită în scopuri ne-etice. Trebuie să te asiguri că orice document oficial care nu mai e folositor, se distruge.

- Hârtia pentru notițe și însemnări poate fi înlocuită cu soluții mai durabile precum tabla magnetică din sticlă, mai ales pentru familiile cu copii. Când copiii au de învățat, ei pot face calcule, schițe sau pot desena, iar informația o vor reține mult mai ușor.

- Resturile de hârtie trebuie să ajungă la un centru de reciclare. Când se strâng mai multe, în loc să fie aruncate, se pot duce într-un astfel de centru unde se vor primi în schimb alte teancuri de hârtie. Astfel, „nimic nu se pierde, totul se transformă”.

Sursă foto: Pixabay 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

Oau, eventual si copiii sa nu mai invete sa scrie de mana, ca caietele sunt poluare? Terminati cu prostiile, scrisorile sunt o chestie buna. La facturile de hartie ar trebui sa renunte cine poate, dar scrisorile au alta incarcatura, nu fiti obtuzi.
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Renuntarea la hartia scrisa e o prostie monumentala debitata de niste tiriplici habarnisti. E ca si aia cu renuntatul la cash. Astia sunt pasi spre controlul total al oilor. Cat priveste reclamele si pliantele, nu ar fi bine ca Adi eco sa trimita niste adrese multinationalelor sa inceteze cu aceasta practica abuziva. Kaufland ar putea da un exemplu in acest sens că la faza cu gardurile naziste, de separare, in pandemie au fost pionieri.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

hârtia și cash-ul va mai dăinui la voi în rusia, grăbește-te să te muți mai aproape de stăpâni

Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Comentariul nu era pentru tine. Era pentru cei care mai gandesc liberi. Tu ai creierul neted si esti sluga perfecta. Cand va disparea cash-ul (sa speram ca nu) iti vei da seama poate si tu cat ai fost de cretin sa promovezi o asemenea ineptie. In epoca digitala esti doar la un click distanta de-a fi sters din registre daca iesi din tipar, dar nu-ti fa griji ca tu oricum esti facut pentru o astfel de lume, prostanacul perfect.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus