Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Autostrada dintre Șelimbăr și Boița a fost asfaltată integral. ”Se lucrează susținut”

Autostrada dintre Șelimbăr și Boița a fost asfaltată integral. ”Se lucrează susținut”

Cu două săptămâni înainte de data anunțată pentru deschiderea circulației, pe primul lot al autostrăzii Sibiu – Pitești lucrările de așternere a asfaltului s-au încheiat.

”Am constat că a fost finalizată așternerea asfaltului pe întregul lot! Se lucrează susținut pe întinderea întregului lot, dar cu o frecvență mai mare în zona giratoriilor Boița și Șelimbăr, la finalizarea și conectarea șanțurilor și rigolelor de evacuare a apelor”, scrie Ioan Adrian Gica, locuitor al orașului Tălmaciu, în descrierea imaginilor realizate în cursul zilei de miercuri, 30 noiembrie. Imagini surprinse din dronă pe întreg traseul de aproximativ 13 km de autostradă între Șelimbăr și Boița.

”Se lucrează susținut și la montarea sistemelor fonoabsorbante dar și la executarea marcajelor rutiere în paralel cu executarea montării sistemelor de protecție și siguranță”, mai scrie Ioan Adrian Gica, cel care a documentat evoluția șantierului autostrăzii încă de la începutul lucrărilor.

Primii țăruși pentru șantierul pe care lucrează cei de la Porr Construct SRL (societate deținută de Porr AG, din Austria) au fost bătuți în vara anului 2019. Lucrările au început în toamna aceluiași an, cu termen de finalizare aprilie 2023.

Deschiderea circulației pe cei 13,17 km de autostradă a fost programată pentru ziua de 15 decembrie 2022. Darea în folosință a tronsonului nu înseamnă și finalizarea contractului, lucrările urmând să continue în afara căii de rulare.

Citește și CNAIR: Tronsonul Sibiu – Boița se deschide în 15 decembrie. ”Porr este o firmă serioasă care a arătat că se poate mobiliza foarte bine”

Foto: captură de ecran video Ioan Adrian Gica

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Pușcașu Marin

Acum 1 an

Așteptăm obișnuitul politruc psd care să-și aroge meritele
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Newman

Acum 1 an

O mare realizare :13Km in 3 ani !
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Uite asa incet,incetisor in cateva sute de ani vom avea si noi autostrazi ,asta daca intre timp cele existente acum vor mai exista !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus