Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Două femei ridicate de jandarmi la slujba pentru sfântul ierarh Andrei Şaguna. Erau incoerente și au fost duse la Psihiatrie

Două femei ridicate de jandarmi la slujba pentru sfântul ierarh Andrei Şaguna. Erau incoerente și au fost duse la Psihiatrie

Jandarmii au ridicat două femei de pe scările Catedralei Mitropolitane din Sibiu, marţi seara, în timpul slujbei dedicate sfântului ierarh Andrei Şaguna.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sibiu, femeile au fost transportate la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda", după ce au venit la biserică cu două icoane şi au strigat şi către credincioşi şi către forţele de ordine prezente.

"La data de 29 noiembrie, în jurul orei 19,30, echipajul de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică a intervenit în zona Catedralei Mitropolitane, întrucât două femei care participau la activităţile ocazionate de procesiunea cu Moaştele Sfântului Andrei Şaguna au început să se comporte nepotrivit momentului, tulburând liniştea publică prin strigăte. Având în vedere starea de agitaţie şi vorbirea incoerentă ale persoanelor, acestea au fost conduse de jandarmi la Spitalul de Psihiatrie pentru consult medical de specialitate", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu, Floriana Picioiu.

Creştin ortodocşii sărbătoresc, miercuri, pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, dar şi pe Sfântul Ierarh Andei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei. La Sibiu, sărbătoarea dedicată lui Andrei Şaguna a început marţi seara, când a avut loc o slujbă la care au fost prezenţi zeci de preoţi din judeţele Sibiu şi Braşov, în frunte cu mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, dar şi sute de enoriaşi.

Marţi seara, după slujbă, preoţii au scos din Catedrala Mitropolitană, racla cu moaştele lui Andrei Şaguna şi au purtat-o pe umeri, însoţiţi de jandarmi şi studenţi de la Academia Forţelor Terestre, prin zona centrală a Sibiului. Racla cu moaştele lui Andrei Şaguna se află spre închinăciune în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. 

foto ilustrativă Mitropolia Ardealului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Trotineta

Acum 1 an

Hmm, or fi aceleași de la Iași care i-au făcut probleme părintelui Calistrat. Dracii se tulbură mult la rugăciunea puternică.
Raspunde

Rob

Acum 1 an

:)))))))). Daaa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus