Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Magia iernii a ajuns la Brașov. 1 milion de luminițe s-au aprins în această seară: Târg de Crăciun și patinoar gratuit

Magia iernii a ajuns la Brașov. 1 milion de luminițe s-au aprins în această seară: Târg de Crăciun și patinoar gratuit

Brașovenii și turiștii au umplut până la refuz Piața Sfatului și străzile adiacente pentru a număra secundele până la momentul în care 1 milion de luminițe au anunțat începutul sărbătorilor de iarnă la Brașov. Maestru de ceremonii al evenimentului a fost primarul Allen Coliban, care a și apăsat butonul în momentul în care întreaga piață a ajuns la 0 cu numărătoarea inversă.

Primele luminițe care au anunțat ,,Magia iernii la Brașov” au fost cele 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte 800.000 s-au aprins în centrul istoric al Brașovului, în cartierul Șchei și pe principalele bulevarde ale orașului.

Tot astăzi, și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a deschis până acum, cu 60 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat. Astfel, brașovenii și turiștii pot gusta plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită.

,,Brașovul și-a regăsit haina de sărbătoare. Vă invit pe toți să gustăm din magia iernii la Brașov. Aici, în Piața Sfatului, unde avem bradul luminat, avem Târgul de Crăciun; în Piața Sfântul Ioan, unde avem un patinoar la dispoziția tuturor brașovenilor; în cinematograful Astra, unde, pe parcursul lunii decembrie, vom avea Magia iernii la cinema, cu program diferit în fiecare zi; și în general să ne bucurăm de tot ceea ce are Brașovul de oferit, atât în centrul istoric, cât și în cartiere. Avem lumini și haine de gală peste tot. La mulți ani, brașoveni! La mulți ani, România!”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor și turiștilor, din Piața Sfatului, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Brașov.

Anul acesta, municipalitatea a luat decizia de a extinde zonele în care au fost montate luminițe de sărbători. Astfel, 800.000 de leduri vor lumina centrul istoric, Piața Sfatului, Piața Unirii și legăturile principale cu zona Șchei, dar și marile bulevarde. Alte 200.000 de luminițe au fost montate în bradul de Crăciun din Piața Sfatului. 

Pe lângă evenimentul de aprindere a luminițelor de Crăciun și deschiderea Târgului de Crăciun, s-a deschis și patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, a început ,,Magia filmelor la Cinematograful Astra”, unde timp de o lună brașovenii se pot bucura, tot gratuit, de filme care au făcut istorie în cinematografia internațională.

,,Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente: de la colinde, concerte, la Moș Crăciun, care va veni zilnic în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, la ateliere de fabricat decorațiuni de Crăciun și cadouri, la Ziua Dărniciei în Piața Unirii, la patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, cinema-ul Stelarium din Piața Brassai sau Magia filmelor de la cinema Astra.

"Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00 (noaptea), iar în centrul istoric, în același interval, vom reduce fluxul luminos, astfel că va fi redus consumul de energie electrică cu 41%," arată sursa amintită.

foto/video Primăria Brașov

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Magia lui Cancescu.
Raspunde

Alex

Acum 2 luni

Fără gust
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus