Sâmbătă,
28.01.2023
Innorat
Acum
1°C

Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de vânătoare vor fi luminate în culorile drapelului, de Ziua Națională a României

Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de vânătoare vor fi luminate în culorile drapelului, de Ziua Națională a României

Cu prilejul Zilei Naționale a României, fațada Muzelui de Istorie Naturală și a Muzeului cinegetic August von Spiess din cadrul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu se vor ”îmbrăca” în culorile drapelului României, anunță miercuri reprezentanții Muzeului Brukenthal printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

”Am achiziționat proiectoare led, de mică intensitate, care vor lumina arhitectural două dintre clădirile ce aparțin Muzeului Național Brukenthal. În acest sens, cu prilejul Zilei Naționale a României din acest an vor fi luminate fațadele Muzeului de Istorie Naturală (str. Cetății) și a Muzeului Cinegetic August von Spiess (sr. Școala de înot) în culorile drapelului României. Vom putea și cu alte ocazii ca aceste clădiri din Sibiu să fie luminate și în alte culori. Avem însă în proiect ca și alte clădiri ce aparțin Muzeului Național Brukenthal din Sibiu să fie luminate pe timpul nopții. Este un prilej de a le pune în valoare și pe timpul serii și al nopții,” transmite managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, Alexandru Constantin Chituță.

Cu prilejul Zilei Naționale a României toate spațiile muzeale ale Muzeului Național Brukenthal din Sibiu sunt deschise spre vizitare, excepție făcând Muzeul de Artă Contemporană aflat în șantier de reamenajare. 

Citește și Program nou de vizitare la Muzeul Național Brukenthal. Alexandru Chituță: „Din lipsa personalului, chiar dacă am dori un program mai prelungit, la momentul de faţă nu o putem face”

Noul program de vizitare intrat în vigoare în 30 noiembrie 2022 este 10 -18, iar în ziua de 1 decembrie Muzeul de Istorie Casa Altemberger este deschis în mod gratuit.

Citește și Muzeul de Istorie se poate vizita gratuit de 1 Decembrie

Cu prilejul Zilei Naționale a României și cu împlinirea a 100 de ani de la încoronare, Muzeul Național Brukenthal a deschis doua expoziții temporare: De la Țepeș la Brâncuși, 5 secole de istorie și cultură, din colecțiile Emilian Radu la Palatul Brukenthal din Piața Mare și expoziția Marea Unire în fotografii și documente, colecția Alexandru Bârsan, ambele expoziții curatoriate de Alexandru Constantin Chituță.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Felicitari noului manager pentru inițiative!
Raspunde

Kirche

Acum 1 lună

Cred ca acest fapt deranjează Biseri a Evanghelică și FDGR, însă Chituta demonstrează a e un bun manager. Se poate ca de la unele acțiuni, sași sa își dorească un alt om, cu siguranță mai prost decât Chituta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus