Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Procesiune în centrul Sibiului. De 11 ani, Sfântul Andrei Şaguna este ocrotitorul întregului Ardeal

Procesiune în centrul Sibiului. De 11 ani, Sfântul Andrei Şaguna este  ocrotitorul întregului Ardeal

Sute de oamnei au participat marți seara la  cea de-a 11 prăznuire a Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, ocrotitorul Ardealului. După slujba oficiată de Mitropolitul Ardealului la Catedrala mitropolitană din Sibiu, soborul de preoți și credincioșii au participat la o procesiune cu icoana şi moaştele Sfântului, în centrul Sibiului.

La finalul slujbei Vecerniei, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit celor prezenţi despre binecuvântarea cerească adusă peste credincioşii care cinstesc Sfinţii lui Dumnezeu şi despre marele dar făcut ardelenilor de Dumnezeu prin ocrotirea adusă de Sfântul Andrei Şaguna.

„O prăznuire deosebită pentru noi, petru toată țara, dar mai ales pentru țara Ardealului. De unsprezece ani, cel care a fost primul Mitropolit la Transilvaniei, cel care s-a preocupat de emanciparea spirituală, intelectuală precum și socială a națiunii române din Transilvania, Sfântul Andrei ne ocrotește și pe noi. […] Vrem ca bucuria aceasta să nu o păstrăm numai noi. După ce am făcut slujba de seară, racla cu moaștele Sfântului Andrei va fi purtată de aici din Catedrală prin centrul orașului, astfel încât toată lumea să se bucure și să înceapă să se pregătească pentru ziua de mâine la bucuria Sfintei Liturghii, pe care o vom împlini prin sobor de ierarhi. Mereu ne amintim de acele cuvinte testamentare ale Sfântului Andrei Șaguna, care sunt atât de actuale și acum […] «Fiți pe pace! Aveți-vă bine! Nu vă sfădiți! »” a transmis ierarhul, potrivit Mitropoliei Ardealului.

foto Mitropolia Ardealului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 an

Andrei l-a ocrotit si Iohannis l-a nenorocit.
Raspunde

Hermannstädter

Acum 1 an

...pe tine din păcate nu te-a ocrotit !
Raspunde

Vasile Cocomârleanu

Acum 1 an

Azi maine or sa-i imbrace si pe astia in culorile globalismului. Adica, cucrucbeu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus