Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

AJVPS Sibiu: Braconier din Vâlcea prins cu peste 200 de kg de pește pe Olt

AJVPS Sibiu: Braconier din Vâlcea prins cu peste 200 de kg de pește pe Olt

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu anunță prinderea unui braconier din Vâlcea, care reușise să captureze peste 200 de kilograme de pește din râul Olt.

Reprezentanții AJVPS Sibiu spun că în prag de sărbători cererea pentru pește este în creștere, motiv pentru care se înmulțesc hoții.

”Odată cu sezonul rece au început să apară și braconierii. Cerința de pește este mare în această perioadă, apa s-a răcit, nopțile sunt lungi, condiții ideale pentru hoții de pește”, au transmis reprezentanții AJVPS Sibiu.

În dimineața zilei de 30 noiembrie, la ora 05.00 dimineața, la solicitarea membrilor asociației din Sibiu din strada Constituției au intervenit polițiștii BPFFP-Sibiu, acțiunea finalizându-se cu prinderea în flagrant a unui cetățean din jud. Vâlcea ”care a fost depistat săvârșind infracțiuni de braconaj piscicol (prevăzute de art.64 lit a, h și l din OUG23/2008) pe râul Olt, de pe raza localității Porumbacu de Jos”.

În urma intervenției a fost confiscată cantitatea de 200 kg peste din speciile somn, crap, șalău, caras și avat.

De asemenea au fost ridicate în vederea confiscării nouă plase de pescuit de tip setca din fir textil, în lungime de 1140 m și o barca pneumatica prevazută cu două vâsle.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Hermann Stadt

Acum 1 an

Va sfârși cu NUP.Adica va plăti o amendă și atât.Ar trebui sa i se fi rupt picioarele da numai poată calca pe Olt.Doar așa îi stârpești pe ăștia.Cei mai mari braconieri sunt cei din Vâlcea,partea proasta e că ne învecinăm cu ei.
Raspunde

Sergiu Diminte

Acum 1 an

noul cod penal, cuprins în Legea nr. 286/2009, a intrat în vigoare la 1 februarie 2014 si a eliminat solutia NUP. Acum se numeste CLASARE, ( daca tot credem ca stim legile)
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Noul cod ,,sasesc'' e ,,curatare de bube''.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 an

Chiar nu mă interesează dacă e NUP sau clasare...ii pot spune oricum,atâta timp cât ăla scăpa doar cu amendă legea e degeaba...iar soluția cea mai buna rămâne cum am zis mai sus.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popescu

Acum 1 an

"Sa ii rupă picioarele" cata răutate acum de sărbători. Pana la urma erau doar niște pești și mai grav era sa le rupă el picioarele la polițiști
Raspunde

Lucky Luke

Acum 1 an

E bine așa, fomiștii vor termina tot ce mișcă pe Olt cum au făcut pe Dunăre și pe alte râuri, după care nemaiavand nimic de mâncare vor începe să tâlhărească moment în care domnii judecători ii vor condamna la pedeapsa minima din care vor executa jumătate și în 6 luni e acasă.
Raspunde

Armando

Acum 1 an

Va zic ,e greu si sa furi ,numai cand ma uit la sacii aia cum sunt incarcati si sa stai toata noaptea sa tragi de plase ,ehe nu cred ca ar putea multi .nu cred totusi ca a fost singur .e treaba de cativa oameni sa bagi pestele in sac ,ca e alunecos si cine tine de gura sacului ?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus