Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Astrid Fodor, de Ziua Națională: „Aparținem unui popor greu încercat de-a lungul istoriei”

Astrid Fodor, de Ziua Națională: „Aparținem unui popor greu încercat de-a lungul istoriei”

„Aparținem unui popor greu încercat de-a lungul istoriei, care și-a câștigat cu sacrificii statutul de țară independentă și democratică” - așa încpee mesajul primarului Sibiului, Astrid Fodor, cu ocazia Zilei Naționale a României.

În mesajul său, Astrid Fodor subliniază că „este necesar ca fiecare dintre noi, prin acțiunile pe care le facem, să contribuim la binele și la dezvoltarea țării noastre, a comunității de care aparținem”.

Redăm mesajul complet:

„Aparținem unui popor greu încercat de-a lungul istoriei, care și-a câștigat cu sacrificii statutul de țară independentă și democratică. Cu această conștiință, noi, românii, trebuie să întâmpinăm în primul rând Ziua Națională, sărbătorind România de astăzi și suma istoriei care ne-a adus în acest punct. În aceeași măsură, de Ziua Marii Uniri ne îndreptăm inevitabil gândul spre cei care au făcut posibilă realitatea noastră curentă.
România din prezent nu este însă un dat, ci este necesar ca fiecare dintre noi, prin acțiunile pe care le facem, să contribuim la binele și la dezvoltarea țării noastre, a comunității de care aparținem.
Dragostea de țară se educă și se învață, studiind istoria și contribuind la prezentul ei. Prin urmare, fiecare dintre noi avem datoria să ne educăm copiii și nepoții în sensul dragului de țara aceasta, la bine și la greu, pentru că noi, fiecare dintre noi, suntem România!
"La mulți ani!" României! "La mulți ani" sibienilor, de Ziua Națională!"

Citește și: 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Cum sărbătorim la Sibiu: la ce evenimente mergem și ce activități facem

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1176

Comentarii

10 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

De ce simtiti nevoie sa va dati cu parerea? De aia v-am ales? La fel si pt alti primari, parlamentari etc
Raspunde

Serios??

Acum 1 an

Pai doar acum doua secole si un pic romanii (ce aveau calitatea de iobagi) de pe meleagurile astea au fost sclavagiti de Guvernatorul Sami Brukenthal caruia acum i-ati ridicat statuie in p-ta mare. Ori sunteti romani ori (stim ca) nu mai sunteti.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Era chestie sociala , nu etnica. Erau sasi, unguri care erau iobagi si ei. La fel cum multi romani nu erau. Si asa erau vremurile atunci. Sunteti ca tantalaii aia din America sau Anglia care vor sa stearga din istorie pe x sau y pt ca au avut sclavi. Oamenii aia sunt apreciati pentru anumite lucruri bune, nu pt ca au avut sclavi sau iobagi Ce, Mihai Viteazu nu era pro-iobagie?
Raspunde

Cucurigu

Acum 1 an

Mai pune-ti mână și citiți. Sașii nu au prea avut iobagi , ungurii da , românii 99% erau iobagi. Motivul a fost religios(ortodocși) la începuturi , ulterior devine social iar după revoluția franceză devine și național și etnic. Românii se înmulțeau (laptele de oaie) și deveneau periculoși. Baronul a luat starea de fapt că normală și a dorit emanciparea valahilor prin educație în nici un caz prin reforme radicale.
Raspunde

Tv si filme…

Acum 1 an

Prea mult photoshop sau botox
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Alexandru Vlahuta a observat primul ca Romania e o țara frumoasa, pacat că e locuita.
Raspunde

Aaa

Acum 1 an

Si Sibienii sunt greu incercati de tine!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Exact asta am spus si eu, dar in mai multe cuvinte si am incheiat cu un sincer cuie mora si nu mi-au aprobat comentariul. Mai incercam
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Lăudat să fie Domnul Pentru că El este mare...

Raspunde

Bazzzz

Acum 1 an

Poporul săsesc greu încercat... Poporul român pupă de bunăvoie labele inofensive ale foștilor stăpâni, dar pupă, linge și cântă ode. Mai bine cu oltenii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus