Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Fotografia zilei: Mașină de Formula 1 pe Transalpina. Pilot: ”A fost ceva cu adevărat special”

Fotografia zilei: Mașină de Formula 1 pe Transalpina. Pilot: ”A fost ceva cu adevărat special”

Un monopost de Formula 1 al echipei Red Bull, pilotat de Patrick Friesacher, a străbătut Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din România.

Piloții Oracle Red Bull Racing au făcut de-a lungul timpului o serie de călătorii memorabile, în cele mai frumoase colțuri ale lumii. Au traversat America dintr-o parte în alta, au ajuns din Europa în Asia trecând peste podul Bosfor din Istanbul și au făcut turul celor mai frumoase castele din Cehia și Slovacia.

masina formula 1 transalpina

În 2022, anul în care echipa Oracle Red Bull Racing și-a asigurat titlurile mondiale în Formula 1 la piloți și constructori, Patrick Friesacher a făcut un road trip în România pentru a descoperi Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țara noastră. Patrick Friesacher, primul pilot din academia de juniori Red Bull și fost pilot de Formula 1, a avut parte de o aventură epică, plină de provocări, pe Transalpina.

monopost formula 1 transalpina

Transalpina ajunge, în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeași înălțime la care se desfășoară și Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfășuată la cea mai mare altitudine.

„Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine. Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, a spus Patrick Friesacher.

transalpina masina formula 1

În drumul său spre București, Patrick Friesacher a avut parte de viraje spectaculoase, completate cu un peisaj de poveste pe unul dintre cele mai superbe drumuri din lume. Dar și de provocări pe măsură.

După o serie de viraje strânse, Patrick a ajuns în mijlocul unei nunți. Pilotul Oracle Red Bull Racing s-a prins și el în horă, iar darul de nuntă pentru miri a fost o serie de „cerculețe” făcute pe drumul cu o lățime de doar 8,5 metri. Pe o porțiune din Transalpina, Patrick s-a luat la întrecere cu Toma Coconea, care și-a început deja antrenamentele cu parapanta pentru ediția din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume.

transalpina formula 1 masina

„Experiența a fost unică. Pentru mine a fost o nouă provocare, o cursă inedită și pot spune că vibrațiile monopostului de Formula 1 m-au scos din rutina mea de zbor, am trăit acele vibrații la intensitate maximă și, simțindu-le din aer, eu și parapanta mea am devenit una cu mașina de la sol, am apăsat accelerația adrenalinei și vitezei la maximum”, a spus și Toma Coconea.

transalpina f1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sparrow

Acum 1 lună

Ai zice cā nu e nimic rāu, nelalocul lui pe Pāmânt. Peisaje de vis, experiente unice, cuvinte frumoase! Bāi de ce lumea in care trāiesc eu nu e asa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus