Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Blajul va avea un pod al minciunilor, pe modelul Sibiului. Firma care l-a construit e din Șelimbăr

Blajul va avea un pod al minciunilor, pe modelul Sibiului. Firma care l-a construit e din Șelimbăr

De 1 Decembrie a fost deschisă circulația, la Blaj, pe Podul Minciunilor, o construcție care a costat 3 milioane de euro și a fost ridicată în 8 luni, anunță pe Facebook primarul Gheorghe Valentin Rotar.

”Este o investiție realizată în timp record, de aproximativ 8 luni, în condițiile în care construcția unui pod la parametrii cei mai înalți (din punct de vedere tehnic și arhitectural) durează, în țara noastră, în medie 2 ani, iar lucrările la noul pod au fost complexe și au început cu demolarea vechii structuri. Podul Minciunilor este una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, care îmbină vechiul și noul, respectând patrimoniul existent în zonă. Este o investiție foarte importantă, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, obligatorie pentru Blaj, care rezolvă dificultățile create de traficul rutier din zonă”, a scris primarul.

Inaugurarea oficială a Podului Minciunilor din Blaj va avea loc luni, 5 decembrie, printr-un „Concert pe pod”.

Construcția a fost făcută de o firmă din Sibiu, e vorba de Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr, societate căreia primarul îi mulțumește în mod special.

”Mulțumesc constructorului, Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr, pentru promtitudinea și profesionalismul de care a dat dovadă în toată această perioadă”, a mai scris primarul Blajului.

„Podul Minciunilor” din Blaj a fost construit în 1969 și a intrat în proprietatea publică a municipiului în 2020, printr-o hotărâre de guvern, la peste patru ani de când autoritățile locale au început demersurile în acest scop.

Podul face legătura între zona centrală și cartierul Hulă și asigură conexiunile rutiere pe DJ 107 pe direcțiile Târnăveni, Târgu Mureș și Alba Iulia, iar pe DN 14 B, pe direcțiile Mediaș, Sibiu, Alba Iulia și Cluj-Napoca.

Adevăratul Pod al Minciunilor, cel din Sibiu, a fost construit în anul 1859 deasupra străzii Ocnei care făcea legătura între Orașul de jos și Orașul de sus. Este, de asemenea, cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu pe teritoriul actual al României.

Sursa foto: Gheorghe Valentin Rotar - Primar

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Dupa modelul ,,cine n-are batrani isi cumpera''.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus