Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cinci șoferi prinși băuți în ”liberele” de 1 Decembrie. Unul a plusat: nu avea nici carnet de conducere

Cinci șoferi prinși băuți în ”liberele” de 1 Decembrie. Unul a plusat: nu avea nici carnet de conducere

Cinci șoferi sibieni au fost prinși de polițiști băuți la volan în urma controalelor efectuae în trafic de polițiști în ultimele 3 zile.  

În 30 noiembrie, în jurul orei 08,30, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 47 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

S-a deschis un dosar pentru conducere sub influența alcoolului.

În 1 decembrie, în jurul orei 01,00, pe strada Baznei din municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit un autoturism condus cu viteză peste limita legală de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Avrig. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 07,00, tot în municipiul Mediaș, de această dată pe strada Govora, polițiștii rutieri medieșeni au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 59 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul penal.

Tot în 1 decembrie, în jurul orei 04,30, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în localitatea Șelimbăr.

Etilometrul a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În 2 decembrie, în jurul orei 00,15, pe DJ 143A, în afara localității Laslea, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Nou Săsesc. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului, anunță IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus