Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Nou termen pentru planul de reorganizare al AFC Hermannstadt. Cazul a fost repus pe rol

Nou termen pentru planul de reorganizare al AFC Hermannstadt. Cazul a fost repus pe rol

La finalul lunii noiembrie, judecătorii Tribunalului Sibiu au decis să amâne din nou un verdict privind aprobarea noului plan de reorganizare al AFC Hermannstadt. Aceasta este a patra amânare, prima decizie fiind așteptată inițial în 9 noiembrie. Acum, noul termen este 7 decembrie.

De această dată, însă, s-a decis repunerea p rol a cazului, procedură pe care o poate dispune organul de jurisdicţie, după închiderea dezbaterilor şi înainte de pronunţarea hotărârii, atunci când constată, cu prilejul deliberării, că este necesară aducerea unor dovezi suplimentare ori punerea în discuţia părţilor a unor probleme noi, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor privind rezolvarea justă a cauzei.

Prin noul plan de organizare al clubului AFC Hermannstadt, dacă va fi acceptat de judecător, sibienii vor scăpa de 95% din datorii.

După numai 6 luni de la aprobarea planului inițial de reorganizare s-a votat un plan nou, în care, practic, s-ar scăpa de aproximativ 95% din obligațiile asumate în planul inițial. Din 28 de milioane lei au scăzut la 11 milioane, în urma primului plan de reorganizare, iar acum vor să rămână doar 602.000 lei.

La intrarea în insolvență, datoriile clubului sibian erau de 28.348.956 lei (aproximativ 6 milioane euro). Iar în planul de reorganizare aprobat în martie, societatea se angaja să returneze 10.926.100 lei.

Datoria de 6.176.687 milioane lei către ANAF ar dispărea și ea, iar cel puțin patru jucători, Romario Pires, Oliveira, Ioan Hora și Adae Bright vor rămâne și ei fără bani. Restul de foști sau actuali fotbaliști români de la Hermannstadt n-au trimis pe nimeni să-i reprezinte.

În 5 octombrie, Tribunalul Sibiu a respins solicitarea Finanțelor Sibiu de a înlocui din funcția administratorul judiciar.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

Pe de o parte, AFC H. cere și PRIMEȘTE subvenții de la Primăria Sibiu (sub forma premilor foarte CONSISTENTE), iar pe de pe altă parte nu-și îndeplinește obligațiile fiscale către stat și nici obligațiile salariale către angajați. O administrație locală care face o RISIPĂ fără margini a banului public, motivată de capitalul eletoral prezumat a fi câștigat din partea fanilor AFCH și a multor împătimiți de fotbal.
Raspunde

Pix

Acum 1 an

Nu votez comunisti

Raspunde

Catalin

Acum 1 an

Nici eu nu votez comuniști

Raspunde

K.Samuel

Acum 1 an

Nu stiu la ce capital electoral spera. Odată cu investiția in mizeria aia de stadion. pot spune ca am ceva puternic împotriva administrației locale, in condițiile in care am 4 copiii și starea școlilor din Sibiu e departe de a fi acceptabila. De banii aia TOATE școlile din Sibiu ar fi fost puse la punct. Pe langa asta, puteai face programe de infrastructura sportiva la firul ierbii, de unde să-ti vina jucătorii care sa duca echipa undeva in rentabilitate economica in viitor. Și asta iti dădea timp sa iei bani pentru stadion prin CNI. Ca doar ai PRESEDINTELE de partea ta, in pana mea! Șleahtă de incompetenți

Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Tepari din cioban in fiu,asta e nivelul lui bacila,da tepe sibienilir pe doua planuri!

Raspunde

Razvy

Acum 1 an

Finantele ar putea sa rămână si fara banii care singuri si au calculat gresit pe niste banii care clubul nu i a platit niciodata ca salarii sau pe profituri inexistente dar si dara vreun ban care ar putea sa ii ia de acum incolo in viitor de la acest club daca ar intra in faliment iar stadionul ar fi muzeu si el. De aceea fc hermannstadt trebuie sa continue .

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus