Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

CJ Sibiu, despre computerul tomograf de la UPU: ”nu se poate discuta de vreo informație eronată transmisă”

CJ Sibiu, despre computerul tomograf de la UPU: ”nu se poate discuta de vreo informație eronată transmisă”

La o lună de la inaugurarea modernizatei Unități de Primiri Urgențe, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu dau explicații referitoare la situația computerului tomograf. Despre care spun că acum a ajuns în faza finală de autorizare.

Au creat vâlvă declarațiile președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, referitoare la computerul tomograf din secția în care au fost investite peste două milioane de euro. La începutul lui noiembrie, Cîmpean declara că punerea în funcțiune a noului CT așteaptă după disponibilitatea unei comisii (Comisia națională pentru controlul activităților nucleare – CNCAN). Două zile mai târziu, reprezentanții comisiei arătau că lor nu le-a fost cerută nicio avizare.

În acest context, Turnul Sfatului a solicitat detalii despre situația noului computer tomograf. O lună mai târziu, reprezentanții CJ Sibiu transmit că respectivul CT a fost recepționat în octombrie anul acesta, iar acum se află în faza finală de autorizare. 

”Procesul de autorizare a computerului tomograf este unul amplu, fiind necesar parcurgerea a numeroase etape, pe perioada mai multor luni de zile. Aparatul este transferat Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Această instituție a demarat deja procedura de obținere a Autorizației de Utilizare din partea CNCAN. În momentul de față, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu așteaptă Autorizația de Funcționare ce va fi emisă în aceste zile de către Direcția pentru Sănătate Publică Sibiu, documentul urmând a întregi dosarul de autorizare CNCAN”, arată reprezentanții CJ Sibiu

”Sintetic, au fost făcuți următorii pași:

- luna iulie, Spitalul a solicitat și obținut de la CNCAN Autorizația de amplasare și construire;

- luna iulie – Constructorul solicită și obține de la CNCAN Autorizația de deținere a CT;

- luna august – Constructorul obține Buletinul de verificare a CT, emis de importator;

- luna octombrie – Constructorul și CJ Sibiu semnează Procesul verbal de recepție cantitativă, calitativă, și valorică, precum și  Procesul verbal de predare/primire a CT;

- luna octombrie – CJ Sibiu închiere cu Spitalul un Contract de comodat pt CT;

- luna noiembrie – Constructorul a solicitat și obținut de la CNCAN autorizația de transfer a CT către CJ Sibiu;

- luna noiembrie – CJ Sibiu a solicitat CNCAN autorizația de deținere în vederea închirierii a CT către Spital;

- luna noiembrie – în paralel, Spitalul a solicitat DSP Sibiu autorizația de funcționare”,

Sursa: răspuns Consiliul Județean Sibiu

În ce privește afirmațiile autorităților sibiene de la inaugurarea UPU,  contrazise de CNCAN, reprezentanții CJ Sibiu spun că nu poate fi vorba de declarații eronate. ”Având în vedere informațiile furnizate mai sus și ținând cont de de contextul general al conferinței de presă, în care s-a precizat clar că există în derulare o procedură de autorizare, nu se poate discuta de vreo informație eronată transmisă de reprezentanții Consiliului Județean Sibiu sau ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”.

În cele din urmă, tot o vizită a reprezentanților Comisiei pentru activități nucleare trebuie să se întâmple, mai arată reprezentanții CJ Sibiu. ”În continuare, facem mențiunea că momentul în care specialiștii CNCAN vor veni la Sibiu pentru a verifica parcurgerea tuturor pașilor descriși, cât și a documentelor ce atestă instruirea personalului în utilizarea aparatului, este decis exclusiv de aceștia, în funcție de disponibilitate. CJ Sibiu sau Spitalul Clinic Județean Sibiu nu pot stabili data vizitei în teren a delegației CNCAN”.

Citește și Președinta CJ Sibiu, prinsă cu minciuna: a cui e vina că nu funcționează computerul tomograf de la Urgențe?

Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Norm

Acum 1 lună

Declarațiile contradictorii ale președintei Consiliului Județean și ale reprezentanților comisiei creează o vâlvă inutilă și ar putea fi interpretată ca o tentativă de a masca sau de a minimaliza problemele cu care se confruntă acest proiect. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra încrederii publicului în capacitatea Consiliului Județean de a gestiona eficient și transparent aceste investiții importante.

Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Cum de n-au asmuțit putlerii emila elzorabă pe articolul ăsta. Eu zic că trăbă s-apară
Raspunde

Clarisa Popa

Acum 1 lună

Explicatiile sunt pertinente si logice. Doua chestiuni nu-mi dau pace: de ce aceasta vanatoare impotriva doamnei Campean si de ce aceaste raspunsuri nu au fost date imediat, pentru ca iata nu este nimic putred in Danemarca!
Raspunde

Asdvsavd

Acum 1 lună

Vrajeli de popa ostenit.
Raspunde

Wefbews

Acum 1 lună

Din cate cunosc informatiile medicale ale pacientilor sunt protejate de lege . Dupa mintea unor psihopati am putea merge goi pe strada ca sa stim totul despre toti. Psihopatii astia care barfesc pacientii trebuie sa raspunnda indiferent daca barfele erau eronate sau adevarate.
Raspunde

Papa di Gio

Acum 1 lună

Tot felul de povești și opinii,nimeni nu te poate lămuri ,dar nu era mai bine,logic ca la inaugurare să fie totul funcțional??? Dar despre personalul care lucrează acolo la UPU!?nu vedeți ce scriu mai nou ziarele??ce știri negative sunt iarăși?? Nu știu să se comporte cu pacienții??și aparținătorii acestora?? Degeaba au tot felul de dotări, modernizări ,salarii și bonusuri mari,comportamentul este același fața de pacienți aproape zero,așa că puteți construi tot felul de spitale regionale etc.dacă nu sunt medici dedicați și personal calificat ptr.această meserie și nu sunt luate măsuri drastice ptr.greșeli În rest scapă cine are zile ca pacient iar mulți se rogă să nu mai ajungă vreodată la UPU sau la spital.
Raspunde

Flo

Acum 1 lună

CNCAN este cea mai corupta si obtuza institutie din tara!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus