Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit. Piloții au reușit să se catapulteze

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit. Piloții au reușit să se catapulteze

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de antrenament, dar piloţii au reuşit să se catapulteze şi au fost găsiţi în siguranţă, a anunţat Ministerul Apărării de la Zagreb, citat de France Presse şi HINA și preluat de Agerpres

Avionul de producţie sovietică s-a prăbuşit în jurul orei 14.00 (13.00 GMT), în apropierea oraşului Slatina din estul Croaţiei, într-o zonă nelocuită, a precizat aceeaşi sursă.

Cei doi piloţi au fost găsiţi în stare stabilă, dar vor fi totuşi internaţi pentru analize, a precizat aceeaşi sursă.

Ministerul nu a făcut publice detalii despre cauzele prăbuşirii.

Croaţia, membră a UE şi NATO, a cumpărat anul trecut douăsprezece aeronave Rafale second-hand produse în Franţa pentru a înlocui MiG-urile sale învechite.

Primele Rafale sunt aşteptate în Croaţia în 2024.

Prim-ministrul croat Andrej Plenkovic a declarat marţi după-amiază la Tirana că se bucură că ambii piloţi ai MiG-ului-21 al Forţelor Aeriene Croate (HRZ) sunt în viaţă după accidentul de lângă Slatina şi că o anchetă va stabili circumstanţele, adăugând că există în mod clar unele defecţiuni tehnice, notează agenţia HINA.

Ambii piloţi sunt în viaţă, unul dintre ei este rănit, iar aparatul a fost găsit. Acesta a fost un zbor obişnuit de antrenament al HRZ şi a existat în mod clar o defecţiune tehnică ce a cauzat prăbuşirea acestui MiG-21. Cu toate acestea, ancheta va stabili ce s-a întâmplat, a precizat Plenkovic în faţa presei la Tirana, unde participă la un summit UE-Balcanii de Vest.

Momentan, din poziţia mea actuală, nu am alte informaţii, dar mă bucur că piloţii sunt în viaţă, a spus Plenkovic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus