Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO La 48 de ore de la inaugurarea Stadionului Municipal, CON-A inaugurează polivalenta de la Pitești. Investiție de 100 de mil. lei

FOTO La 48 de ore de la inaugurarea Stadionului Municipal, CON-A inaugurează polivalenta de la Pitești. Investiție de 100 de mil. lei

Sala Polivalentă Pitești Arena a fost inaugurată astăzi, la două zile după ce constructorul sibian CON-A a finalizat o altă lucrare importantă în infrastructura sportivă: Stadionul Municipal Sibiu. Sibienii au finalizat în Pitești o investiţie de peste 100 mil. lei (aproximativ 20 mil. euro) ce a prevăzut construirea unei săli polivalente cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri în tribune şi 1.820 de locuri pe terenul de joc, informează ZF.ro.

Proiectul a fost finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), noua sală din Piteşti putând găzdui mai multe tipuri de competiţii sportive internaţionale, precum handbal, volei şi baschet (certificări EHF, FIBA şi CEV), dar şi eveni­mente nonspor­ti­ve.

”Am dat în folosinţă piteştenilor noua sală polivalentă. Sala va permite organizarea campionatelor şi cupelor naţionale şi internaţionale, fiind omologată de federaţiile sportive, şi va putea fi folosită şi pentru organizarea concertelor şi evenimentelor. Capacitatea sălii şi gradenele pentru spectatori au fost lărgite faţă de planul iniţial (...). Sala dispune de dotări moderne, vestiare, zonă pentru antrenament şi încălzire, zonă de prim ajutor, spaţii administrative, precum şi săli de conferinţă şi pentru presă. Ministerul Dezvoltării a asigurat finanţarea necesară, în valoare de peste 100 de milioane de lei pentru această investiţie”, a spus Cseke Atilla, ministerul Dezvoltării, prezent la evenimentul de inaugurare a sălii polivalente din Piteşti.

CON-A este unul dintre cei mai mari constructori locali, având un portofoliu alcătuit din numeroase fabrici, un segment pe care s-a specializat de-a lungul timpului. Grupul se ocupă, printre altele, de construcţia fabricii de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS, dezvoltată de Philip Morris în Otopeni, şi fabrica de soluţii perfuzabile dezvoltată de germanii de la B. Braun lângă Timişoara, în localitatea Sânandrei. Fiecare din aceste proiecte are o valoare de peste 100 de milioane de euro. Tot CON-A a ridicat fabrica de vată minerală a danezilor de la Rockwool din localitatea Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, o investiţie de 50 mil. euro, şi a mai construit hale industriale pentru Daimler la Sebeş, Bosch la Cluj, Siniat în Gorj şi altele. În 2021, CON-A a finalizat fabrica Clariant de producţie a bioetanolului, în localitatea Podari din judeţul Dolj. Recent, sibienii au finalizat şi modernizarea stadionului municipal din Sibiu, investiţie de 211 mil. lei.

Potrivit estimărilor anterioare ale oficialilor companiei sibiene, CON-A ar urma să încheie anul 2022 cu o cifră de afaceri de 480 de milioane de lei. În 2021, compania a avut afaceri de peste 442 mil. lei, un profit net de 14,5 mil. lei şi un număr mediu de 17 angajaţi, conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Sursa foto: ZF.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Carcotel

Acum 1 an

Pe la noi cand o arena noua? Ca de pe sala transilvania curge rugina...si daca e sa o iei asa, baschetul sibian a stat tot timpul mult mai bine decat fotbalul sibian. Intr-adevar, ce-i drept, cam in ultimii ani curge rugina si de pe CSU sibiu... :( dar totusi, sala transilvania arata deplorabil pe exterior
Raspunde

Silviu

Acum 1 an

Si poate reusim si noi sa luam bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) cum face toata lumea, sa nu mai lucram pe banii orasului sau ai judetului.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Ai dreptate, dar...lenea e mare in primarie...mai usor sa iei bani din buzunarul orasenilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus