Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
1°C

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria, rechemat în țară. Protest împotriva votului negativ în privința Schengen

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria, rechemat în țară. Protest împotriva votului negativ în privința Schengen

Sibianul Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria a fost rechemat la București de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, anunță MAE.

Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat, anunță Ministerl de Externe într-un comunicat de presă.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări. Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim”, se precizează în comunicat.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1170

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Lumpenproletariat

Acum 1 lună

Inca unul care a luat bani degeaba!
Raspunde

McD

Acum 1 lună

Corect...trebuia repatriata intreaga sleahta din Ambasada Romaniei din Austria ca oricum erau doar la concerte si muzee toata ziua impreuna cu familiile lor!!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Bubele sunt in tara, nu afara. Degeaba si-au curatat bubele in spalatoriile justitiei romane la cererea vicleanului Iohannis ca tot criminali si teroristi sunt.
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 lună

Foarte bine ca a venit in tara fiindca statea acolo degeaba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus