Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Rinichii Cristinei, fata de 15 ani din Spania, moartă în accidentul de pe Hula Bradului, au salvat doi tineri români care făceau dializă de ani de zile

Rinichii Cristinei, fata de 15 ani din Spania, moartă în accidentul de pe Hula Bradului, au salvat doi tineri români care făceau dializă de ani de zile

Cristina, fata de 15 ani care a fost rănită grav în accidentul de duminică, de pe Hula Bradului, și a murit apoi la spital, a salvat doi tineri români, după ce familia acestia a fost de acord să îi doneze organele.

Astfel, rinichii fetei au fost duși la Cluj-Napoca, unde doi tineri au primit o nouă șansă la viață, la Institutul de Urologie și Transplant Renal, scrie cluj24.ro. Unul dintre primitori este un tânăr de 17 ani, din județul Timiș, care făcea dializă de 2 ani, potrivit purtătorului de cuvânt al ICUTR Cluj, dr. Gheorghiță Iacob.

Cel de al doilea rinichi a fost transplantat unei tinere de 21 de ani, din județul Argeș, care a fost nevoită să facă dializă 8 ani de zile.

Citește și Un cuplu din Gran Canaria și fiica lor de 21 de ani sunt persoanele care au murit în accidentul de la Hula Bradului, de duminică. Părinții au venit să-și viziteze fiica, aflată în Sibiu cu o bursă Erasmus

Adolescenta din accidentul de la Hula Bradului a fost declarată în moarte cerebrală și familia a fost de acord să i se doneze inima, plămânii, rinichii, ficatul precum și țesutul osos și corneea.

Cordul a fost prelevat de o echipă de la Spitalul Universitar din Hamburg, iar plămânii de o echipă de la Spitalul Universitar din Zurich. De cordul și plămânii donatoarei vor beneficia pacienți din Germania și Elveția, ca urmare a faptului că pe teritoriul României nu există nici un primitor compatibil, după cum a informat Agenția Națională de Transplant, care a autorizat procedurile.

Ficatul pacientei a fost prelevat de o echipă de la Institutul Clinic Fundeni, iar pentru prelevarea ligamentelor și țesutului osos la Sibiu s-a deplasat o echipă de la Spitalul Clinic Colentina. Corneea a fost recoltată de o echipă din Sibiu și a fost ulterior trimisă la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București.

Citește și Mulțumim, Cristina!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Claus

Acum 1 an

Ar trebui ca si criminalului sa i se preleveze organele si la revedere...
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Nu avem nici un punct de vedere al politiei despre urmarile cazului,cine e ghijoiul criminal,unde este dupa externare,care sunt sansele sa ajunga dupa gratii,m am uitat si pe portal just,atat pe cel din Gorj cat si cel sibian,nu am gasit dosar penal inregistrat pt acest caz,oare e e ceva prin politica gibonul inconstient?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus