Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Peste 1.000 de copii au primit daruri într-o nouă ediție a proiectului caritabil „Dar de la Sfântul Nicolae”

Peste 1.000 de copii au primit daruri într-o nouă ediție a proiectului caritabil „Dar de la Sfântul Nicolae”

Cea de-a XV-a ediție a concertului „Colind de Moș Nicolae” s-a transformat și anul acesta în ediția specială „Dar de la Sfântul Nicolae”. Evenimentul este organizat anual de Pr. Laurențiu Broscățeanu (Parohia Cisnădie III), Pr. Nicolae Vintilă (Parohia Cisnădie I) și Corul tinerilor bisericii Sfântul Nicolae din Cisnădie coordonat de prof. Ramona Broscățeanu. De această acțiune caritabilă beneficiază peste 1.000 copii din Cisnădie, județul Sibiu și din Kenya, Africa.

Fiecare copil, participant la Concertul din 6 decembrie, a primit o pungă de dulciuri cu acest prilej. Cu o seară înainte, preoții Laurențiu Broscățeanu și Nicolae Vintilă împreună cu tinerii voluntari au  poposit la Seviș, o comunitate săracă a orașului Cisnădie unde au ascultat colindele copiilor de aici și le-au împărțit daruri. Cadouri dulci au mai fost oferite copiilor români și ucraineni (35 de copii ucrainieni) de care se ocupă Fundația Little Johns din Cisnădioara, dar și celor din satul Veseud, lângă Vărd, jud.Sibiu (cu ajutorul pr. Ciprian Chidu și a parohienilor săi din Spania și prin colaborarea cu pr. Liviu Prunea, paroh acolo).

Dar de la Sfântul Nicolae

La Concertul din 6 decembrie au fost prezenți și copiii de la Centrele Asociației „Speranță și Zâmbet”, coordonați de Czenter Jeni, copiii de la S.O.S Satele Copiilor Cisnădie, coordonați de doamna Mariana Rusu și pedagoga Ana Modjesch, și copiii din  Centrul Social „Arca lui Noe” din Cisnădie, coordonați de pr. Cătălin Crişan și pr. Sorin Mustață.

O importantă donație în bani pentru procurarea de alimente a fost făcută și preotului Habbil Lipesa Omukuba din Africa pentru misiunea sa socială. Acesta a fost prezent zilele acestea la Cisnădie, pentru a doua oară în ultimii ani, pentru a sluji alături de preoții de aici.

Dar de la Sfântul Nicolae

În 8 decembrie, pr. Laurențiu Broscățeanu și tinerii din corul Bisericii „Sfântul Nicolae” coordonați de prof. Ramona Broscățeanu  au vestit naşterea lui Hristos prin colinde și au oferit daruri pentru copilaşii de la Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda din Sibiu”, secția Neurologie Pediatrică.

Aproximativ 50 copii internați aici au primit  darurile aduse și s-au bucurat de vizita tinerilor din Cisnădie.

„Deja acest fapt a devenit o tradiție, pentru că în fiecare an, începând cu 2015, la invitația educatoarei Dorina Neagoe, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului, tinerii aduc bucurie în sufletele acestor copii. Cu acest prilej au fost colindate și toate cadrele medicale și angajații acestei secții, în semn de respect și prețuire pentru efortul depus în munca lor. Impresionant a fost faptul că tinerilor din Cisnădie s-au alăturat fetele din clasa a XI - a a Liceului Pedagogic din Sibiu, conduse de prof. Ioana Opriş, diriginta clasei. Fetele au colindat, dar au și adus daruri (jucării de pluş) pentru copiii de la spital, oferind o seară de neuitat tuturor. Proiectul „Colind de Moș Nicolae” a fost dus la bun sfârșit și în anul 2022 datorită donatorilor și oamenilor de bine, care au contribuit la reuşita acestei ediții. Pe lângă rolul cultural-filantropic al acestui proiect, a existat și un rol pedagogic, acela de a mulțumi lui Dumnezeu pentru darurile primite. Tinerii implicați în acest proiect vizitând copii sărmani, dar și bolnavi, au conștientizat faptul că trebuie să fie mulțumitori pentru ceea ce au dar și responsabili pentru tot ceea ce fac”, spun organizatorii.

Dar de la Sfântul Nicolae

Misiunea tinerilor bisericii Sfântul Nicolae din Cisnădie va continua în luna decembrie pentru că au susținut sâmbătă, 10 decembrie, la Scăldători Cisnădie, un concert de colinde pentru proiectul social Bazarul Comunității și în 17 decembrie în locația Sigemo (Şelimbăr) vis a vis de Carrefour vor susține un concert de colinde pentru a-i ajuta pe prietenii și colaboratorii de la Sigemo în proiectul lor Loteria Filantropică pentru ajutorare a copiilor de la Valea Plopului.

Dar de la Sfântul Nicolae

Dar de la Sfântul Nicolae

Dar de la Sfântul Nicolae

Dar de la Sfântul Nicolae

Dar de la Sfântul Nicolae

Dar de la Sfântul Nicolae

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus