Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Sibiul promite cărți și calculatoare pentru o bibliotecă din Moldova reabilitată din fonduri românești

Sibiul promite cărți și calculatoare pentru o bibliotecă din Moldova reabilitată din fonduri românești

Administrația județului Sibiu anunță că va dona cărți și echipamente IT pentru Biblioteca raionului Dondușeni, Republica Moldova, în cadrul unui proiect în care finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale românești.

”Ion Druță, membru de onoare al Academiei Române – File și frunze de dor” este numele proiectului în care parteneri sunt administrația raionului Dondușeni și cea a județului Sibiu, fondurile fiind atrase prin intermediul Departamentului guvernamental pentru relația cu Republica Moldova.

În cadrul acestui proiect, la începutul lunii a avut loc inaugurarea bibliotecii publice din Dondușeni, reabilitată din fonduri atrase în cadrul acestui proiect. Inaugurarea a avut loc în prezența unei delegații a Sibiului, condusă de vicepreședintele CJ, Marcel Luca, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. Din delegația sibiană au făcut parte Dana Lupică, șef Serviciu Strategii al CJ Sibiu, reprezentanți ai Bibliotecii Județene Astra și ai Muzeului Astra, precum și ai Fundației de Perfecționare Profesională în Administrația Publică, precizează sursa citată.

„Biblioteca urmează să primească în curând un fond de carte românească, dar și echipamente IT, din partea Asociației «Prietenii Bibliotecii Astra» Sibiu. Proiectul a mai inclus și organizarea evenimentului cultural Festivalul «Frunze de dor», dedicat scriitorului Ion Druță, membru de onoare al Academiei Române, participant activ în procesul de înnoire din Republica Moldova, care a militat pentru oficializarea limbii române și revenirea la grafia latină”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului de către administrația județului Sibiu.

Conducerea CJ Sibiu se arată încântată de primirea de care s-a bucurat delegația din Sibiu în Republica Moldova și că ”are în vedere elaborarea unui plan de acțiuni concrete pentru următoarea perioadă, în special în domeniul culturii și educației, care să ajute la dinamizarea legăturilor dintre România și Republica Moldova”.

Sursa foto: CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus