Marţi,
05.12.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

Lotul Sibiu - Boița se deschide mâine, cel mai probabil după prânz. Controlul părții carosabile va dura câteva ore

Lotul Sibiu - Boița se deschide mâine, cel mai probabil după prânz. Controlul părții carosabile va dura câteva ore

Primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boița se va  deschide, mâine, 15 decembrie. Reprezentanții DRDP Brașov transmit că deschiderea va avea loc după prânz întrucât controlul amănunțit pentru partea carosabilă va dura mai multe ore.

„Deocamdată nu putem da o oră exactă pentru deschiderea lotului Sibiu - Boița. În cursul zilei de mâine comisia de recepție va face un control amănunțit privind toate elementele părții carosabile pentru a se asigura că totul este în regulă și că toate elementele de siguranță rutieră sunt întrunite. Această procedură poate dura câteva ore bune, după care toate constatările sunt trecute într-un proces verbal de recepție parțială (parțială pentru că se deschide doar traficul, mai rămân lucrări de executat în afara părții carosabile) care va fi semnat de toate părțile implicate. Este greu de precizat cât vor dura toate aceste proceduri dar cert este că traficul se va deschide după prânz, posibil chiar ora 14 sau 15” arată aceștia.

Imagini de azi 14.12.2022

Sursă video: Ioan Adrian Gica/YOUTUBE

Contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 pentru 600 de milioane de lei.

Lucrările au început în primăvara anului 2020 și au termen de finalizare martie 2023. Lotul de 13 kilometri cuprinde 27 poduri și pasaje și două noduri rutiere.

La Boița, Autostrada se conectează cu DN 7 Valea Oltului printr-un sens giratoriu cu un diametru de aproape 50 de metri, soluție de sistematizare rutieră care, cel mai probabil, va duce la formarea de cozi în zilele aglomerate.

Date A1 Sibiu - Boița - 13,17 km

Constructor: Porr Construct

Valoare: 613 mil lei (cca 127 mil euro)

Contract semnat: aprilie 2019 (12 luni proiectare + 36 luni execuție)

Începere lucrări: aprilie 2020 (ordin de începere pe 30 martie 2020)

Termen finalizare asumat prin contract: martie 2023

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus