Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

S-au jucat cu focul în noaptea dintre ani. Patru minori au adus o pagubă de 30.000 de lei pentru bugetul Avrigului

S-au jucat cu focul în noaptea dintre ani. Patru minori au adus o pagubă de 30.000 de lei pentru bugetul Avrigului

Patru minori au dat foc platformei modulare de gunoi din spatele Liceului Teoretic „Gh. Lazăr” din Avrig, după ce au folosit petarde în noaptea dintre ani. Administrația orașului a anunțat o pagubă de 30.000 de lei.

„Revelionul a adus o pagubă de 30.000 de lei pentru avrigeni, după ce patru adolescenți au incendiat cu petarde platforma modulară de gunoi din spatele Liceului Teoretic "Ghe. Lazăr".

Pompierii s-au deplasat la fata locului, însă din păcate, șase din cele 21 de module au ars complet. Acestea au fost amplasate în luna aprilie a anului trecut”, a anunțat Primăria orașului Avrig.

Minorii care au provocat incendiul au fost filmați de o cameră de supraveghere când aruncau petardele spre modulele de colectare selectivă și este doar o chestiune de timp până vor fi corelate imaginile de pe toate camerele din zonă și vor fi identificați. „Cei care au informații despre minorii care apar în imagini sunt rugați să sune la numărul de telefon 0726 396 030”, mai transmite administrația din Avrig.

În acest context, autoritățile orașului atenționează părinții să nu le permită copiilor să folosească petarde sau artificii.

„Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător.
Doar persoanele peste 16 ani, pot folosi articolele pirotehnice de divertisment și numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.
Potrivit Legii 126/1995, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept.
Totodată, părinții au obligația să-și supravegheze permanent copiii pentru a elimina posibilitatea ca aceștia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase. În caz contrar, vor fi cercetați pentru nesupravegherea minorilor și vor suporta pagubele materiale aferente”, transmite Primăria orașului Avrig.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3270

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Herr

Acum 1 an

Analfabeți cu diplomă!!!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Fac puscarie si platesc pentru crima organizata institutionala din Justitie, MAI, ISC, Pompieri, Primarie, etc, care falsifica proiecte, autorizatii, avize ISU, etc. https://www.infoactual.ro/minorul-care-a-incendiat-blocul-din-constanta-si-a-primit-pedeapsa-trei-ani-si-patru-luni-intr-un-centru-de-detentie.html
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus