Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

RaColaj, primul grup de colajiști amatori din Sibiu, expune la spațiul de artă „Mă gândesc la ea”

RaColaj, primul grup de colajiști amatori din Sibiu, expune la spațiul de artă „Mă gândesc la ea”

RaColaj, primul grup de colajiști amatori din Sibiu, invită sibienii să participe vineri, 13 ianuarie, de la ora 18, la o expoziție colectivă de colaj analog denumită Stratsubstrat, care va avea loc la spațiul „Mă gândesc la ea”.

Format în 2019 în jurul atelierelor colective de lucru inițiate de Aura Badiu, experimentele RaColaj sunt ghicitori sau poezii vizuale construite pe baza unui vocabular de asocieri libere și spontane a obiectelor ready made.

„În colajul analog, ca și în poezie și vis, realitatea obiectivă e deformată voit și astfel realitatea subiectivă capătă glas, făcând loc unor perspective noi și neobișnuite care stârnesc curiozitate sau râs, și nelipsita surpriză. Sensul fiecărui colaj se construiește treptat, în timpul decupării și al lipirii; traducerea lor rămâne deschisa pentru alți ochi, alte minți.

Comunitatea RaColaj e o mișcare miniaturală de rezistență împotriva banalului, a previzibilului, a exprimării cu reguli stricte, a elitismului, lăsând ludicul sa fie (din nou) firesc”, arată grupul RaColaj.

Despre expoziție

Temele RaColaj fac un tur printre aparente sociale, realități tabu, lumea senzorialului, sinestezii, hotnews, inocență, minorități, istorie si prezent, conflicte si contraste diverse, și trag cu ochiul în intimitatea relațiilor si a scenariilor subconștientului sau a posibilului imposibilului.

Fiecare lucrare din expoziția Stratsubstrat surprinde un context cu mai multe ingrediente (straturi), dar care împreună te obligă să cauți semnificația lor împreună (substratul), fix în formula neașteptată.

„Exact ca în colajul analog (cut & paste) în fiecare moment al vieții noastre există straturi de elemente care fac acea situație unică și greu de tras în formă universală, in ciuda tentației noastre de a generaliza totul. Adevărul e nuanțat, contextual, situațional - are mai multe straturi.

Mediul colajului seamănă cu procesul de compunere a unui adevăr, a unei realități informație cu informație, percepție cu percepție, strat cu strat”, mai arată cei de la RaColaj.

Autori: Claudia Ramba, Silvia Paizan, Iulia Ursa, Aron Balteșiu, Cristina Geana, Bogdan Gal, Florentin Logigan (aka. FLo.), Maximilian Stefanescu, Stefan Sava, Gabriela Enache, Aura Badiu, Dan Albu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus