Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Daea, despre eșecul „Brânzăriei” de la Sibiu: „Un regret formidabil”

Daea, despre eșecul „Brânzăriei” de la Sibiu: „Un regret formidabil”

Inaugurat cu mult fast acum 3 ani la Sibiu, magazinul „Brânzărie” era primul dintr-o rețea promisă de ministrul Agriculturii, care la acea vreme tot Petre Daea era, deschis în cadrul Casei Române de Comerț Agroalimentar „Unirea”. Magazinul s-a închis la scurt timp însă. 

Venit astăzi în județul Sibiu, l-am întrebat pe șeful de la Agricultură cum vede închiderea magazinului din rețeaua „Unirea”, la puțin timp după inaugurare, deși promitea să fie un loc sigur și de perspectivă pentru comercializarea mărfii pentru producătorii locali.

„Privesc cu multă părere de rău și cu un regret formidabil că au reușit să facă ceea ce nu trebuia”, ne-a răspuns scurt Petre Daea.

Amintim că după doar o lună de la deschiderea magazinului „Brânzărie” un singur producător de brânză mai alimenta rafturile cu produse. Până la sfârșitul anului locația s-a închis, acolo funcționând mai departe un magazin cu produse ale producătorului Dan Limbășan, cunoscut pentru creșterea porcilor din rasa Mangalița.

Ministrul care i-a luat locul lui Daea, Adrian Oros, a trimis Corpul de control pentru a verifica situația magazinelor. Ministrul a argumentat că a fost informat de persoane din Consiliul de Administraţie al acestor magazine că acolo sunt "probleme cu iz penal".

Oficial, după un an de la inaugurare atât magazinul de la Sibiu, cât și unul de la București, singurele deschise în mandatul precedent al lui Petre Daea, au fost închise.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5956

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Mare brânză

Acum 2 luni

Dle redactor, de ce v-ati oprit doar la întrebarea adresată ministrului și nu ați sunat și la proprietarul magazinului, să întrebați de ce nu a făcut ceea ce era discutat, să sunați și la ceva producători, să vedeți dacă lor le convenea sistemul ... Daea e un dinozaur crescut pe vremea comuniștilor și spune o mulțime de tâmpenii fără să-i pese de ce înseamnă piața. dacă doar ar spune prostii, tot ar mai fi ceva, dar ăsta și bagă banii statului în prostiile lui.
Raspunde

Adina

Acum 2 luni

"Probleme cu iz penal" care nu s-au mai dovedit niciodata fiindca nu existau... Cata rautate mai este in tara asta. Decat sa se dezvolte tara prin proiectele unor psd-isti, mai bine sa nu se dezvolte deloc, asa-i? Neam de traistă.....

Raspunde

Toderel Adrian-Aurel

Acum 2 luni

băi ziariștii lui cikicean da DE CE a rămas un singur producător să alimenteze la raft ați întrebat? Pe producător! Că nu fugeau de tarabe pentru că aveau prea multă marfă de vîndut!
Raspunde

Turistul

Acum 2 luni

Pai dacă are prețul mai mare ca în Elveția cum sa nu dea faliment .Asa ceva e încredibil ,în zona asta sa aibă asemenea preț în magazine ,peste tot nu numai la ăla . Cred ca e cea mai scumpa telemea din Europa.
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 2 luni

‘Iz penal’ adica evaziune? Nu renteaza pt ciobani sa si de a marfa in magazin extern , intrari/iesiri clare si taxate ca atare. Acesta este adevarul se cauta locuri de vanzare cu minimul de control iar evaziunea este maxima posibil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus